puupaahattu-web-miniPuupäähattu 2018

Suomen sarjakuvaseura on päättänyt 16.1. myöntää vuoden 2018 Puupäähattu-palkinnon pitkän linjan sarjakuvataiteilijalle ja kuvittajalle, Martti Sirolalle (s. 1947). Samalla myönnettiin kaksi sarjakuvaneuvoksen arvonimeä, Timo Ronkaiselle ja Ilkka U. Pesämaalle

Lue lisää Puupäähattu-palkinnosta.

Lue lisää sarjakuvaneuvoksista.

Näyttely voittajan töistä on esillä Café Rotundassa Kansalliskirjaston alakerrassa 16.1.–9.3.2018.

Sarjainfon uutiset

Puupäähattu 2018 Martti Sirolalle – näyttely Kansalliskirjastossa 9.3. asti

puupaahattu-web-mini

Suomen sarjakuvaseura on päättänyt 16.1. myöntää vuoden 2018 Puupäähattu-palkinnon pitkän linjan sarjakuvataiteilijalle ja kuvittajalle, Martti Sirolalle (s. 1947). Samalla myönnettiin kaksi sarjakuvaneuvoksen arvonimeä, Timo Ronkaiselle ja Ilkka U. Pesämaalle

Lue lisää Puupäähattu-palkinnosta.

Lue lisää sarjakuvaneuvoksista.

Näyttely voittajan töistä on esillä Café Rotundassa Kansalliskirjaston alakerrassa 16.1.–9.3.2018. Mukana töitä vuosikymmenten ajalta, myös ennennäkemättömiä harvinaisuuksia.

DSC 0112 8

 

Sarjakuvaseura mukana Angoulêmen sarjakuvafestivaalien pohjoismaisella osastolla

Sarjakuvaseura osallistuu ensi viikolla alkaville Angoulêmen sarjakuvafestivaaleille mukana osastoa, joka järjestetään nyt ensimmäistä kertaa pohjoismaisena yhteistyönä. Nordic Comics -ohjelmaan kuuluu esimerkiksi yhteinen myyntipöytä, pohjoismaista sarjakuvaa esittelevää lavaohjelmaa ja verkostoitumista erilaisissa tapahtumissa. Suomesta Euroopan suurimmille sarjakuvafestivaaleille lähtee sarjakuvataiteilijoita noin tusinan verran, mukana mm. Hanneriina Moisseinen ja Jarno Latva-Nikkola.

Mukana yhteistyössä ovat Suomesta Kutikuti ry ja Sarjakuvantekijät ry sekä Suomen Pariisin-suurlähetystö. Pohjoismaisia yhteistyökumppaneita ovat esimerkiksi Seriefrämjandet ja Dansk Tegneserieråd.

angouleme nettikuva

Puupäähattu-palkinto elämäntyöstä jaetaan ti 16.1.2018

Suomen sarjakuvaseura ry järjestää Puupäähattu-palkinnon jakotilaisuuden tiistaina 16. tammikuuta 2018 Kansalliskirjastolla, Unioninkatu 36, 00170 Helsinki. Palkinto julkistetaan klo 12.00 ja paikalle voi tulla kello 11 jälkeen.

Perinteiseen tapaan uuden Puupään henkilöllisyys selviää paikan päällä. Samalla nimitetään kaksi sarjakuvaneuvoksen arvonimen saajaa. Sarjakuvaneuvos on henkilö, joka on elämäntyöllään edistänyt suomalaista sarjakuvakulttuuria. 

Tilaisuudessa avataan myös Puupäähattu-palkitun töitä esittelevä näyttely ja avajaisissa on kahvi- ja kakkutarjoilu.

Suomen sarjakuvaseura ry on vuodesta 1972 lähtien jakanut arvostetuinta suomalaiselle sarjakuvantekijälle elämäntyöstä annettavaa Puupäähattu-palkintoa. Nimensä ja muotonsa se on saanut Ola Fogelbergin klassisen sarjakuvahahmon Pekka Puupään päähineen mukaan. 

Palkittujen nimet, perustelut ja kuvapankki julkistetaan myös verkossa 16.1. klo 12. 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Lisätietoa: Sarjainfo-lehden päätoimittaja Aino SutinenTämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. .

Suomen sarjakuvaseuran uusi puheenjohtaja vuonna 2018 on Reetta Laitinen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lisää aiemmista Puupäähattu-palkituista täällä.

Lisää sarjakuvaneuvoksista täällä.

puupaakakku-web

Kuva: Henry Söderlund 

Särön residenssi Saksassa sarjakuvaseuran jäsenille

Kulttuuriyhdistys Särö tarjoaa Oder-residenssiä Sarjakuvaseuran jäsenille edullisesti, esim. kaksi viikkoa 1 hh:ssa 294 euroa. Residenssi sijaitsee Saksan ja Puolan rajalla Frankfurt an der Oderissa, tunnin junamatkan päässä Berliinistä. Työskennellä voi omassa huoneessa, näköalaerkkerissä tai erikseen vuorattavassa työtilassa yhdessä paikallisten taiteilijoiden kanssa. 

Lisätietoa Säröltä:

Linkki vapaisiin aikoihin

Llinkki hakemukseen 

residenssi-saro

Lisää artikkeleita...