Sarjainfon uutiset

Puupäähattu-palkinto jaetaan 17.1.2019

Suomen sarjakuvaseura ry järjestää Puupäähattu-palkinnon jakotilaisuuden torstaina 17. tammikuuta 2019 Kansalliskirjastolla, Unioninkatu 36, 00170 Helsinki. Palkinto julkistetaan klo 12.00 ja paikalle voi tulla kello 11 jälkeen. 

Tilaisuudessa avataan myös Puupäähattu-palkitun töitä esittelevä näyttely, joka on esillä kirjastossa 17.1.–1.3.2019. Avajaisissa on kahvi- ja kakkutarjoilu. 

Perinteiseen tapaan uuden Puupään henkilöllisyys selviää paikan päällä.

Suomen sarjakuvaseura ry on vuodesta 1972 lähtien jakanut arvostetuinta suomalaiselle sarjakuvantekijälle elämäntyöstä annettavaa Puupäähattu-palkintoa. Nimensä ja muotonsa se on saanut Ola Fogelbergin klassisen sarjakuvahahmon Pekka Puupään päähineen mukaan. 


puupaakakku-web

Kuva: Henry Söderlund 

Suomen sarjakuvaseura Helsingin Kirjamessuilla 25.–28.10.2018

Tervetuloa tutustumaan Suomen sarjakuvaseuran ja Sarjakuvakeskuksen toimintaan Helsingin Kirjamessuilla Messukeskuksessa! Osastollamme on tarjolla yleisölle avoimia sarjakuvapajoja lapsille ja aikuisille, sarjakuvantekijöiden livepiirrosesityksiä ja puheohjelmaa, sekä tietoa seuran toiminnasta pääkaupunkiseudulla ja ympäri Suomea.

Messuosastolla nähdään myös näyttely sarjakuvaseuran julkaisemaan Loota-lastensarjakuvaan liittyen. Esittelemme myös monipuolista kotimaista pienlehtiskeneä eri sarjakuvakollektiivien voimin. Osastollamme on mukana Turun Sarjakuvakauppa, joka esittelee tämän vuoden kotimaisia ja käännettyjä sarjakuvauutuuksia.

Lisätietoa Sarjakuvakeskuksen sivuilla.

Osasto 6g2

Suomen sarjakuvaseuran vuosikokous 21.11.

Suomen sarjakuvaseuran vuosikokous pidetään keskiviikkona 21 marraskuuta 2018 klo 18 Sarjakuvakeskuksella (Porthaninkatu 9, 00530 Helsinki). Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat eli vuoden 2019 toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä valitaan puheenjohtaja ja hallitus vuodelle 2019. Lisäksi käsitellään muita seuran ajankohtaiseen toimintaan liittyviä asioita ja otetaan vastaan ideoita.

Paikalla pientä syötävää ja juotavaa. Tervetuloa!

Aino Toiviainen-Koskinen sarjakuvaseuran toiminnanjohtajaksi

Suomen sarjakuvaseuran uutena toiminnanjohtajana aloittaa huhtikuun aikana Aino Toiviainen-Koskinen.

37-vuotias Toiviainen-Koskinen on koulutukseltaan kulttuurituottaja AMK.

"Viime vuodet ovat vierähtäneet Oranssi ry:n toiminnanjohtajana ja siinä sivussa muiden kansalaisjärjestöjen parissa puurtaessa. Erityisenä mielenkiinnon kohteena ovat listat, numerot, kaupunkikulttuuri ja asioiden mahdollistaminen", Aino kertoo.

"Tulkaa juomaan kahvia mun kanssa ja kertomaan miten ne asiat on. Tai sit mä tuun teidän luo."

Tervetuloa, Aino!

aino toiviainen-koskinen web

Kuva: Kati Vuopala

Lisää artikkeleita...