Sarjainfon uutiset

Reetta Laitisesta sarjakuvaseuran puheenjohtaja

Suomen sarjakuvaseuran jäsenistö on valinnut vuodelle 2018 hallituksen, johon kuuluvat puheenjohtaja Reetta Laitinen, jäsenet Vesa Kataisto, Tiina Laine, Hanna-Pirita Lehkonen, Ville Manninen, Rami Rautkorpi, Jaakko Seppänen ja Sara Valta, varajäsenet Ainur Elmgren, Jonna Kuitunen ja Heta Nääs sekä sihteeri Pauli Ruonala.

Reetta Laitinen (s. 1982) on kulttuurintutkija, sarjakuvataiteilija ja helsinkiläistynyt kuopiolainen. Hän liittyi sarjakuvaseuran hallitukseen vuonna 2007 ja toimi Sarjainfon päätoimittajana vuosina 2012–15.

Paljon onnea!

reetta-laitinen-suomen-sarjakuvaseura web

reetta-jonna

Kuvat: Henry Söderlund, Aino Sutinen

Suomen sarjakuvaseura Helsingin Kirjamessuilla 26.–29.10.2017

Tervetuloa tutustumaan Suomen sarjakuvaseuran ja Sarjakuvakeskuksen toimintaan Helsingin Kirjamessuilla! Osastollamme on viikonlopun mittaan tarjolla erilaisia yleisölle avoimia sarjakuvapajoja sekä tietoa toiminnastamme pääkaupunkiseudulla ja ympäri Suomea. Tule mukaan piirtämään, tutustumaan Sarjainfo-lehteen tai jopa liittymään seuramme jäseneksi!

Tarjoamme nyt messuilla jäseniksi liittyville kampanjalahjaksi kolme viimeisintä Sarjainfo-lehteä sekä kolme vapaavalintaista sarjakuva-albumia seuramme julkaisusarjasta!

Helsingin Kirjamessut, Messukeskus, Messuaukio 1, 00520 Helsinki. kirjamessut.messukeskus.com

SUOMEN SARJAKUVASEURA RY, OSASTO 6G2

Ohjelmassa paljon avoimia työpajoja, Karikatyyriautomaatti ym.

Lue tarkempi ohjelma Sarjakuvakeskuksen sivuilta.

Sarjakuvaseuran vuosikokous 14.11.2017

Suomen sarjakuvaseuran vuosikokous pidetään tiistaina 14. marraskuuta 2017 klo 18 Sarjakuvakeskuksella (Porthaninkatu 9, 00530 Helsinki, Kallio).

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat eli vuoden 2018 toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä valitaan puheenjohtaja ja hallitus vuodelle 2018. Lisäksi käsitellään muita seuran ajankohtaiseen toimintaan liittyviä asioita ja otetaan vastaan ideoita. Kokous on tarkoitettu yhdistyksen jäsenille. Mukana pientä tarjoilua, syötävää ja juotavaa.

luuranko-web

Suomalainen sarjakuva esillä Lakes-festivaalilla Englannin Kendalissa 13.–15.10.2017

Suomen sarjakuvaseura ja sarjakuvataiteilijat Johanna Rojola, Petteri Tikkanen ja Emmi Valve ovat mukana The Lakes International Comic Art Festivalilla Englannin Kendalissa 13.–15.10. 2017.

Paikalla on mm. Suomi-kylä, saunaluentoja ja Tove Jansson sekä Finnish Comics Now -näyttelyt!

Suomi on näkynyt tapahtumassa ennenkin ja kyseessä on yksi Ison-Britannian kiinnostavimpia sarjakuvatapahtumia tällä hetkellä. Lue täältä Sarjainfon artikkeli festivaalista vuodelta 2016.

www.comicartfestival.com

lakes

Helsingin sarjakuvafestivaalit keräsi yli 10 000 kävijää, ensi vuoden teemoina Italia ja strippisarjakuva

Helsingin sarjakuvafestivaalit järjestettiin Helsingin Suvilahdessa 2.–3.9.2017. Kävijöitä tapahtuma keräsivät uudesta paikasta huolimatta jopa noin 11 000. Vetonauloina toimivat sarjakuvan konkarit, yhdysvaltalainen Gilbert Shelton sekä argentiinalainen José Muñoz.

Tämän vuoden teemana oli Latinalainen Amerikka ja niin kutsuvieraat kuin näyttelytkin toivat esiin nykysarjakuvaa kyseiseltä mantereelta. Festivaalien yhteydessä järjestettiin yhteensä 15 näyttelyä, joista osa on yhä nähtävillä.

Ensimmäistä kertaa Helsingin sarjakuvafestivaalien yhteydessä, Oranssi ry:n tiloissa, järjestettiin pienlehtiin keskittynyt Helsinki Zine Fest. Zine Festin päävieraana oli kanadanranskalainen trans-sarjakuvataiteilija Sophie Labelle Montrealista.

Suvilahden Kattilahalli ja Tiivistämö täyttyivät näytteilleasettajista, jotka esittelivät uutuuksia ja vanhempaa tuotantoa. Kirjamyynnin lisäksi esillä oli mm. katukeittiöitä sekä taidetarvikkeita, jotka saivat suuren suosion kävijöiden joukossa. Lisäksi Suvilahden graffitiseinään tehtiin festivaalimaalauksia.

Vuoden sarjakuvablogi 2017 -palkinto jaettiin Jiipu Uusitalon Tajukankaan kutoja -blogille (täällä lisää palkinnosta). Perinteisen Kylli-täti-livekuvituskilpailun voitti Kaisa Leino.

Seuraavat festivaalit järjestetään samassa paikassa 1.–2.9.2018 Teemana festivaaleilla on Italia ja strippisarjakuva. Vuoden 2018 festivaalitaiteilijana toimii JP Ahonen.

sarjakuvafestivaalit.fi

festarikollaasi2017-web

Festivaalivalokuvia näkee festivaalien Google-tililtä. Valokuvaajina toimivat Henry Söderlund ja Joonas Kohonen.

Lisää artikkeleita...