Sarjainfon uutiset

Aino Toiviainen-Koskinen sarjakuvaseuran toiminnanjohtajaksi

Suomen sarjakuvaseuran uutena toiminnanjohtajana aloittaa huhtikuun aikana Aino Toiviainen-Koskinen.

37-vuotias Toiviainen-Koskinen on koulutukseltaan kulttuurituottaja AMK.

"Viime vuodet ovat vierähtäneet Oranssi ry:n toiminnanjohtajana ja siinä sivussa muiden kansalaisjärjestöjen parissa puurtaessa. Erityisenä mielenkiinnon kohteena ovat listat, numerot, kaupunkikulttuuri ja asioiden mahdollistaminen", Aino kertoo.

"Tulkaa juomaan kahvia mun kanssa ja kertomaan miten ne asiat on. Tai sit mä tuun teidän luo."

Tervetuloa, Aino!

aino toiviainen-koskinen web

Kuva: Kati Vuopala

Suomen sarjakuvaseura ry:n kevätkokous 24.4.2018

Suomen sarjakuvaseuran sääntömääräinen kevätkokous järjestetään tiistaina 24.4.2018 klo 18 alkaen Sarjakuvakeskuksessa, osoite Porthaninkatu 9, Helsinki. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat eli seuran tili- ja toimintakertomus vuodelta 2017. 

Lisäksi käsitellään sääntömuutosesitys, joka koskee pykälää 7 (yhdistyksen kokouksen koollekutsuminen). Lisätään että yhdistyksen varsinainen kokous voidaan kutsua koolle myös ilmoittamalla seuran nettisivulla. Lisätään myös että kokoukseen voi osallistua myös etänä (esim. Skypen välityksellä). Tervetuloa paikalle vaikuttamaan seuran asioihin ja tutustumaan samalla Sarjakuvakeskuksen toimintaan.

 

Puupäähattu 2018 Martti Sirolalle – näyttely Kansalliskirjastossa 9.3. asti

puupaahattu-web-mini

Suomen sarjakuvaseura on päättänyt 16.1. myöntää vuoden 2018 Puupäähattu-palkinnon pitkän linjan sarjakuvataiteilijalle ja kuvittajalle, Martti Sirolalle (s. 1947). Samalla myönnettiin kaksi sarjakuvaneuvoksen arvonimeä, Timo Ronkaiselle ja Ilkka U. Pesämaalle

Lue lisää Puupäähattu-palkinnosta.

Lue lisää sarjakuvaneuvoksista.

Näyttely voittajan töistä on esillä Café Rotundassa Kansalliskirjaston alakerrassa 16.1.–9.3.2018. Mukana töitä vuosikymmenten ajalta, myös ennennäkemättömiä harvinaisuuksia.

DSC 0112 8

 

Lisää artikkeleita...