puupaahattu-web-miniPuupäähattu 2018

Suomen sarjakuvaseura on päättänyt 16.1. myöntää vuoden 2018 Puupäähattu-palkinnon pitkän linjan sarjakuvataiteilijalle ja kuvittajalle, Martti Sirolalle (s. 1947). Samalla myönnettiin kaksi sarjakuvaneuvoksen arvonimeä, Timo Ronkaiselle ja Ilkka U. Pesämaalle

Lue lisää Puupäähattu-palkinnosta.

Lue lisää sarjakuvaneuvoksista.

Näyttely voittajan töistä on esillä Café Rotundassa Kansalliskirjaston alakerrassa 16.1.–9.3.2018.

Sarjainfon uutiset

Herra Koipeliini -käännössarjakuvapalkinto Craig Thompsonin Habibille

Kvaak.fi-sarjakuvafoorumilla jaettiin palkinto vuoden 2012 parhaalle käännössarjakuva-albumille. Voittajaksi äänestettiin amerikkalaisen Craig Thompsonin Habibi (Like), jonka valintaa perustellaan näin: 

"Habibi on yhdysvaltalaisen Craig Thompsonin ensimmäinen suomennettu teos. Tapahtumat sijoittuvat aavikolle arabimaailmaan, aika on nykyhetki, mutta Tuhannen ja yhden yön kaltainen tunnelma luo ikiaikaisen, myyttisen lumon tarinaan. Monitasoinen kerronta sisältää lukuisia viittauksia niin taruihin kuin pyhiin kirjoituksiin säilyttäen kuitenkin luontevan myötäelävän suhtautumisen päähenkilö Dodolan koviin koettelemuksiin. Teksti ja arabiornamentiikkaa sisältävät kuvat kuljettavat vaivattomasti lukijan mukanaan koko paksun sarjakuvaromaanin lukemiseen kuluvan ajan."

Asiasta tiedotti Kvaak.