puupaahattu-web-miniPuupäähattu 2018

Suomen sarjakuvaseura on päättänyt 16.1. myöntää vuoden 2018 Puupäähattu-palkinnon pitkän linjan sarjakuvataiteilijalle ja kuvittajalle, Martti Sirolalle (s. 1947). Samalla myönnettiin kaksi sarjakuvaneuvoksen arvonimeä, Timo Ronkaiselle ja Ilkka U. Pesämaalle

Lue lisää Puupäähattu-palkinnosta.

Lue lisää sarjakuvaneuvoksista.

Näyttely voittajan töistä on esillä Café Rotundassa Kansalliskirjaston alakerrassa 16.1.–9.3.2018.

Sarjainfon uutiset

Suomalainen sarjakuva näkyvästi esillä TCAF 2013 -festivaalilla Torontossa

Suomen sarjakuvaseura suunnistaa 11.–12. toukokuuta Kanadan tärkeimpään sarjakuvatapahtumaan eli Toronto Comic Arts Festivalille. Festivaalilla nähdään La bande dessinée finlandaise 2013 -antologiasta koostettu näyttely ja yhtenä kunniavieraana taiteilija Amanda Vähämäki.

Sarjakuvaseura on varannut myös näytteilleasettajapaikan TCAFista ja tarjoaa nyt kaikille kotimaisille kustantajille ja tekijöille mahdollisuuden saada julkaisujaan mukaan myyntiin (huom! sarjakuvien julkaisukielen tulee olla joko englanti tai ranska). Seura ottaa myydyistä kirjoista normaalivälityspalkkion eli 30 %. Mikäli olet kiinnostunut itse lähtemään mukaan festivaaleille tekijänä tai kustantajana, seura voi auttaa myös matkajärjestelyjen ja festivaalikutsujen kanssa. Molemmissa tapauksissa ota yhteys matkan projektivastaavaan Maura Manniseenmaura.manninen@sarjakuvaseura.fi.

Lue lisää festivaalista sen kotisivuilla torontocomics.com.

600px-tcaf 2013 prelim poster maurice vellekoop crop fullsize