puupaahattu-web-miniPuupäähattu 2018

Suomen sarjakuvaseura on päättänyt 16.1. myöntää vuoden 2018 Puupäähattu-palkinnon pitkän linjan sarjakuvataiteilijalle ja kuvittajalle, Martti Sirolalle (s. 1947). Samalla myönnettiin kaksi sarjakuvaneuvoksen arvonimeä, Timo Ronkaiselle ja Ilkka U. Pesämaalle

Lue lisää Puupäähattu-palkinnosta.

Lue lisää sarjakuvaneuvoksista.

Näyttely voittajan töistä on esillä Café Rotundassa Kansalliskirjaston alakerrassa 16.1.–9.3.2018.

Sarjainfon uutiset

Sarjakuvaa viedään nyt Saksaan

comic-atlas-finnlandSuomen sarjakuvaseura suuntaa kulttuuriviennin ja yhteistyötapahtumien kärkensä seuraavaksi Saksaan ja Euroopan saksankieliselle alueelle. Tänä syksynä alkava vientikokonaisuus huipentuu lokakuun 2014 Frankfurtin kirjamessuihin, joiden teemamaana Suomi on.

Vuoden aikana saksankieliselle alueelle on tulossa mm. Finnish Comics Annual -sarjan saksankielinen osa. Reprodukt-kustantamo julkaisee tammikuussa Comic-Atlas Finnland 2014 -antologian. Tekijät on ensisijaisesti valinnut Reproduktin kustantaja-taiteilija Sascha Hommer ja sarjakuvaseura on tarjonnut asiantuntija-apua.

Tulevia tapahtumia ovat mm. loppuvuoden sarjakuvanäyttely Berliinin Suomi-instituutissa, Pop-up Sarjakuvakeskus Fumetto-festivaalilla Sveitsissä, Leipzigin kirjamessut ja sarjakuvafestivaalit, Erlangenin sarjakuvafestivaalit, Frankfurtin kirjamessut sekä useat pienemmät näyttelyt ja tapahtumat. Myös vuoden 2014 Helsingin sarjakuvafestivaalien teemamaana on Saksa. Tapahtumista tiedotetaan www.finnishcomics.info -sivustolla.