Suomen sarjakuvaseura hakee toiminnanjohtajaa

Haemme osa-aikaista toiminnanjohtajaa, yhteydenotot 26.3.18 mennessä. Lisätietoa täältä.

Sarjainfon uutiset

Suomen sarjakuvaseura etsii toiminnanjohtajaa

Vuonna 1971 perustettu Suomen sarjakuvaseura on sarjakuva-alan tekijöiden, lukijoiden, harrastajien ja ammattilaisten asiantuntijaorganisaatio. Seuran tarkoituksena on lisätä sarjakuvan arvostusta ja tietämystä. Sarjakuvaseura muun muassa järjestää Helsingin sarjakuvafestivaaleja, julkaisee Sarjainfo-lehteä ja pitää yllä yhteyksiä alan toimijoihin Suomessa ja ulkomailla. Seura on myös kursseja, näyttelyitä ja tapahtumia järjestävän Sarjakuvakeskuksen taustaorganisaatio. Seuran toiminnasta vastaa hallitus.

Etsimme nyt toiminnanjohtajaa vastaamaan sarjakuvaseuran toiminnasta kokonaisuutena. Työpiste on Helsingin Kalliossa Porthaninkadulla sijaitseva Sarjakuvakeskus.

Sarjakuvakeskuksessa on näyttely-, kurssi- ja muuta opetustoimintaa. Sarjakuvaseuralla on sekä vakituista että määräaikaista henkilökuntaa, jotka työskentelevät Sarjakuvakeskuksella. Henkilöstö vastaa toiminnan eri osa-alueiden suunnittelusta ja toteuttamisesta. Toiminnanjohtaja toimii henkilökunnan esimiehenä ja yhteyshenkilönä Suomen sarjakuvaseuran hallituksen ja työntekijöiden välillä.

Toiminnanjohtajalta toivotaan kokemusta tai ymmärrystä järjestöistä ja kulttuurialasta. Hallinto- ja talousosaaminen on etu. Työtehtäviin kuuluu talouden ja kirjanpidon hallinnointi tilitoimiston kanssa sekä palkanlaskennan hyväksyntä. Lisäksi toiminnanjohtaja on vastuussa avustuksien hakemisesta ja raportoinnista yhdessä muiden työntekijöiden kanssa. 

Sarjakuva-alan syvempi tuntemus ei ole välttämätöntä, mutta kiinnostus alaa kohtaan on tietenkin toivottua. Toiminnanjohtajalta toivotaan myös oppimis- ja kuuntelukykyä, henkilöjohtamistaitoja ja kykyä tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa.

Toiminnanjohtajan työnkuva määrittyy jonkin verran valitun henkilön osaamisen ja kiinnostuksen kohteiden mukaan. Työhön sekä Sarjakuvakeskuksen ja sarjakuvaseuran kehittämiseen voi itse vaikuttaa.

Toiminnanjohtajan työ on osa-aikaista, 60 % työajalla. Pyydämme esittämään palkkatoiveen hakemuksen yhteydessä. Työ alkaa sopimuksen mukaan keväällä 2018. Työ on aluksi määräaikainen 31.12.2018 saakka ja pyritään vakinaistamaan.

Hakemukset pyydetään lähettämään 26.03.2018 mennessä Suomen sarjakuvaseuran puheenjohtaja Reetta Laitiselle Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. otsikolla "Sarjakuvaseuran toiminnanjohtaja"

Lisätietoja antavat tarvittaessa Reetta Laitinen, puh. 040 587 4720 sekä tuottaja Kati Vuopala, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. , puh. 040 535 0776.

helsingin sarjakuvafestivaalit web

Kuva Henry Söderlund / Helsingin sarjakuvafestivaalit