Sarjakuvantutkimus

SARJAKUVAN TUTKIMUSKIRJASTO JA -TIETOKANTA

Sarjakuvan tutkimuskirjasto ja -tietokanta -projekti käynnistyi elokuussa 2013 osana Sarjakuvan tiedotus-keskus ry:n Sarjakuvamuseohanketta. Sarjakuvan tutkimuskirjasto ja -tietokanta muodostuu seuraavista Suomen sarjakuvaseuran kokoelman aineistoluokista:

Kotimaiset Väitöskirjat – Lisensiaatintyöt  – Pro gradu -tutkielmat – Proseminaaritutkielmat – Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt – Muut tutkielmat ja esitelmät – Tietokirjat – Artikkelit   - Lehtileikkeet  - Sarjakuvanteko-oppaat - Kulttuuripoliittiset hankkeet - Luettelot, tilastot ja bibliografiat - Opetusmateriaalit - Tv- ja radio-ohjelmat, haastattelut – Sarjakuva-alan tapahtumat – Näyttelykatalogit- ja -esitteet

Ulkomaiset Tutkimusjulkaisut – Sarjakuvatietokirjat – Sarjakuvanteko-oppaat – Artikkelit – Sarjakuva-alan lehdet – Sarjakuva-alan tapahtumat – Näyttelykatalogit- ja -esitteet

Suomen sarjakuvaseuran kokoelman tietokantaan

Suomen sarjakuvaseuran Sarjainfo- lehden artikkelit vuodesta 1972 alkaen ovat luettavissa Sarjainfon arkistossa

SARJAKUVATUTKIMUSTEN KERÄYS JA JULKAISU

Otamme vastaan vapaakappaleita sarjakuvaa käsittelevistä tutkimusjulkaisuista arkistoitaviksi Suomen sarjakuvaseuran kirjastokokoelmaan. Vapaakappaleet voi lähettää osoitteeseen:

Suomen sarjakuvaseuran kokoelma
Sarjakuvan tutkimuskirjasto
c/o Aalto-yliopiston kirjasto, Arabia
00076 AALTO

Mikäli haluat julkaista sarjakuva-aiheisen tutkimuksen, artikkelin, esitelmän tai opintosuorituksen Suomen sarjakuvaseuran kokoelmatietokannassa netissä, pyydämme lähettämään työn pdf-tiedostona (max 10Mt) sekä julkaisulupakaavakkeen täytettynä sarjakuvan tutkimustietokannan vastaavalle tutkijalle osoitteeseen:

Verkkojulkaisulupa

Kokoelmanhoitaja ja tutkija etsivät mielellään vastauksia sarjakuvan tutkimustietokantaa ja -kirjastokokoel-maa sekä yleisemmin sarjakuvantutkimusta koskeviin kysymyksiin!

Suomalainen sarjakuvantutkimus vuoteen 2000