tiitu-takalo-puupaahattu-rajattuPuupäähattu 2017

Suomen sarjakuvaseuran Puupäähattu-tunnustuspalkinto on jaettu tamperelaiselle Tiitu Takalolle.

"Konfliktien täyttämä todellisuus inspiroi tarkkaan ajateltuja tarinoita, jotka jäsentyvät paperille komeiksi kuviksi. Työn ytimessä ovat ilo ja rohkeus." Lue lisää palkinnosta.

Näyttely esillä Café Rotundassa Kansalliskirjaston alakerrassa 20.3.17 asti.

Sarjakuvaneuvokset

Sarjakuvaneuvos 2016, Mikko Huusko

Sarjakuvien sanoma välittyy kuvien ja tekstin kautta. Teksti voi olla painokirjaimin ladottua tai käsintehtyä. Käsin tekstauksessa on samaa elävyyttä ja vaihtelua kuin piirroksissakin. Tekstaaja-suomentaja Mikko Huuskon (s. 1974) eloisaa kädenjälkeä ovat arvostaneet niin maamme suurimmat sanomalehdet kuin lukuisat sarjakuvakustantamot.

Huusko on tekstannut Ilta-Sanomien käännössarjakuvia vuodesta 1999, minkä lisäksi hän on tekstannut muun muassa Nemi- ja Valerian-albumeja. Huuskon vuodessa tekstaamien sarjakuvastrippien määrä saattaa nousta tuhansiin. Niissä inhimillisyyden tuntu kohtaa ammattimaisen tarkkuuden.

mikko-huusko-web

Valerian-tekstaus-huusko-web

tekstauskurssi-web

mikko-huusko-omakuva-webValokuvat: Henry Söderlund, Mikko Huusko
Piirros: Jean-Claude Mézières’n Valerian-sarjan tekstausnäyte (Brooklynista kosmokseen, suom. Marja Luoma, tulossa 2016)
Näytteitä tekstaustyyleistä Sarjakuvakeskuksen tekstauskurssia varten

Suomen sarjakuvaseura jakoi 3.2.2016 kaksi sarjakuvaneuvoksen arvonimeä Puupäähattu-palkinnon jakotilaisuuden yhteydessä, tekstaaja-suomentaja Mikko Huuskolle ja sarjakuvaopettaja ja tuottaja Johanna "Roju" Rojolalle. Tätä epävirallista titteliä on jaettu alan toimintaa urallaan edistäneille vaikuttajille vuodesta 1981.

Kuva-aineistoa median käyttöön ladattavissa kuvapankista.