tiitu-takalo-puupaahattu-rajattuPuupäähattu 2017

Suomen sarjakuvaseuran Puupäähattu-tunnustuspalkinto on jaettu tamperelaiselle Tiitu Takalolle.

"Konfliktien täyttämä todellisuus inspiroi tarkkaan ajateltuja tarinoita, jotka jäsentyvät paperille komeiksi kuviksi. Työn ytimessä ovat ilo ja rohkeus." Lue lisää palkinnosta.

Näyttely esillä Café Rotundassa Kansalliskirjaston alakerrassa 20.3.17 asti.

Sarjakuvaseura || Perustietoa, sosiaalinen media, toimintakertomukset

Suomen sarjakuvaseura ry perustettiin kansainvälisen sarjakuvanäyttelyn yhteydessä Amos Andersonin taidemuseossa vuonna 1971. Perustamisestaan asti sarjakuvaseura on toiminut sarjakuvan tekijöiden, lukijoiden, keräilijöiden, kriitikoiden, kääntäjien ja tutkijoiden yhdistyksenä. Se toimii asiantuntijaorganisaationa ja tiedottaa sarjakuva-alan tapahtumista niin suurelle yleisölle kuin yhteiskunnan ja kulttuurin hallintokoneistoillekin.

Sarjakuvaseura julkaisee neljä kertaa vuodessa ilmestyvää Sarjainfo-lehteä, joka on ainoa alan toimintaan keskittyvä lehti Suomessa. Syyskuisin järjestettävä Helsingin sarjakuvafestivaalit on Pohjoismaiden suurin sarjakuvatapahtuma. Vuosittain jaettava Puupäähattu-palkinto tuo tunnustusta ansioituneille sarjakuvataiteilijoille.

Toukokuussa 2008 perustettiin Helsinkiin Sarjakuvakeskus, joka järjestää tiloissa monipuolista sarjakuvaopetusta ja ylläpitää mm. galleriaa ja kauppaa. Sarjakuvakeskuksen kautta sarjakuvaseuran toiminta on kasvanut hyvin aktiiviseksi ja monipuoliseksi. Kursseja järjestetään Helsingissä ja myös muualla, eri kohderyhmille lapsista ammattilaisiin. Lisäksi seuralla on yli 10,000 niteen kokoelma, joka sisältää paljon ainutlaatuista aineistoa alalta.

Seuran tarkoitus on lisätä sarjakuvan arvostusta. Toiminnalla halutaan edistää hyvän sarjakuvan tuntemusta ja sarjakuvien kriittistä lukemista. Kotimaisen sarjakuvan hyväksi toimimme muun muassa osallistumalla virallisten tukitoimien kehittämiseen ja tekemällä aktiivista yhteistyötä eri tahojen kanssa.

Sarjakuvaseuran toiminta laajenee ja monipuolistuu, ja viime vuosina on pystytty aloittamaan monia uusia kulttuuri- ja vientihankkeita ja mm. uusia sarjakuvan verkkosivustoja ja -palveluita. Sarjakuvaseura järjestää erilaisia tapahtumia ja myös kansainvälistä residenssitoimintaa taiteilijoille.

Sarjakuvaseuran jäsenet saavat Sarjainfo-lehden, alennusta kursseista ja jäsenkortin jolla saa etuja yhteistyökumppaneilta.

Suomen sarjakuvaseura ry, Sarjakuvakeskus
Porthaninkatu 9
00530 Helsinki

Sarjakuvakeskuksella on myös toinen toimintapiste osoitteessa Työpajankatu 2, R4, 00530 Helsinki (Teurastamo)