Julkaisuvapaa 28.5.2011

Vuoden nuori sarjakuvantekijä valittu

Suomen sarjakuvaseura ry:n ja Books on Demandin järjestämän alle 30-vuotiaiden sarjakuvakilpailun voittaja on julistettu. 30/30-kilpailun tarkoituksena on ollut luoda noin 30-sivuinen, vapaa-aiheinen sarjakuva-albumi, joka julkaistaan kirjan ja näyttelyn voimin. Kilpailulla on haluttu nostaa esiin nuoria kykyjä Suomen monipuolisella sarjakuvakentällä. Voittajat on valittu esiraadin ja avoimen verkkoäänestyksen avulla ja kärkisijan haltija nimetty Vuoden nuoreksi sarjakuvantekijäksi.

sallaVoittaja on Salla Vasenius (s. 1985) kevythenkisellä tarinakokoelmallaan "Aliaskuvia".  Sarjakuvat perustuvat Alias-sanaselityspelin korttien aiheisiin. Onnittelemme Sallaa, palkintona on oma kirja, näyttely sekä rahapalkinto.

Toiseksi ja kolmanneksi tulivat Johanna Ruotsalainen ja Susanna Ruotsalainen.

Kaikki kolme voittajatyötä esitellään myöhemmin tänä vuonna näyttelyn muodossa Galleria Sarjakuvakeskuksessa Helsingin Arabianrannassa. Sarjakuvakeskus tekee yhteistyötä Books on Demandin kanssa voittajakolmikon julkaisemiseksi kirjamuodossa.

www.sarjakuvaseura.fi

www.bod.fi

 

Kotimaisen sarjakuvan täyttäessä sata vuotta Suomen sarjakuvaseura ry ja BoD (Books on Demand) etsivät tämän päivän ja tulevaisuuden piirtäjänkykyjä, taitureita ja tekijöitä. Kilpailun voittaja saa teoksensa julki ja näkyvyyttä. Kilpailusta ja palkinnoista tarkemmin täällä. Voittaja julistetaan vuoden nuoreksi sarjakuvantekijäksi.