Sarjainfon uutiset

Satu Jaatinen kirjoittaa sarjakuvaseuran 50-vuotishistoriikin

Tietokirjailija ja toimittaja Satu Jaatinen alkaa kirjoittaa vuonna 2021 50 vuotta täyttävän Suomen sarjakuvaseuran historiikkia. Hän on saanut työhön kolme apurahaa: Sarjakuvantekijän ry:ltä 2 000 €,  Taikelta kirjastoapurahaa 7 000 € ja WSOY:n säätiöltä 4 000 €. 

– Tarkoitukseni olisi kirjoittaa seuran toiminnasta keskittyen siihen, millaista on ollut olla sarjakuvapiirtäjä ja sarjakuvaharrastaja Suomessa viimeisen 50 vuoden aikana. Pyrin haastattelemaan mahdollisimman monia eri-ikäisiä seuran entisiä ja nykyisiä jäseniä ja pyrin pitämään yhteiskunnalista aspektia mukana festivaalien, apurahojen ja koulutuksen kautta, Jaatinen kertoo. 

Hän on aiemmin kirjoittanut muun muassa graafisten suunnittelijoiden yhdistyksen Grafian historiikin sekä elokuvaohjaaja Aku Louhimiehen elämäkerran.

satu-jaatinen

Kuvitus: Outi Mentula Sarjainfo-lehdelle

 

Suomen sarjakuvaseuran kevätkokous jäsenille 7.5.

Suomen sarjakuvaseuran sääntömääräinen kevätkokous järjestetään tiistaina 7.5.2019 klo 18 alkaen Sarjakuvakeskuksella (Porthaninkatu 9, Helsinki).

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat eli seuran tili- ja toimintakertomus vuodelta 2018. Lisäksi ohjelmassa on muita ajankohtaiseen toimintaan liittyviä asioita. Tervetuloa paikalle vaikuttamaan seuran asioihin ja tutustumaan samalla Sarjakuvakeskuksen toimintaan.

Puupäähattu-palkinto jaetaan 17.1.2019

Suomen sarjakuvaseura ry järjestää Puupäähattu-palkinnon jakotilaisuuden torstaina 17. tammikuuta 2019 Kansalliskirjastolla, Unioninkatu 36, 00170 Helsinki. Palkinto julkistetaan klo 12.00 ja paikalle voi tulla kello 11 jälkeen. 

Tilaisuudessa avataan myös Puupäähattu-palkitun töitä esittelevä näyttely, joka on esillä kirjastossa 17.1.–1.3.2019. Avajaisissa on kahvi- ja kakkutarjoilu. 

Perinteiseen tapaan uuden Puupään henkilöllisyys selviää paikan päällä.

Suomen sarjakuvaseura ry on vuodesta 1972 lähtien jakanut arvostetuinta suomalaiselle sarjakuvantekijälle elämäntyöstä annettavaa Puupäähattu-palkintoa. Nimensä ja muotonsa se on saanut Ola Fogelbergin klassisen sarjakuvahahmon Pekka Puupään päähineen mukaan. 


puupaakakku-web

Kuva: Henry Söderlund 

Suomen sarjakuvaseura Helsingin Kirjamessuilla 25.–28.10.2018

Tervetuloa tutustumaan Suomen sarjakuvaseuran ja Sarjakuvakeskuksen toimintaan Helsingin Kirjamessuilla Messukeskuksessa! Osastollamme on tarjolla yleisölle avoimia sarjakuvapajoja lapsille ja aikuisille, sarjakuvantekijöiden livepiirrosesityksiä ja puheohjelmaa, sekä tietoa seuran toiminnasta pääkaupunkiseudulla ja ympäri Suomea.

Messuosastolla nähdään myös näyttely sarjakuvaseuran julkaisemaan Loota-lastensarjakuvaan liittyen. Esittelemme myös monipuolista kotimaista pienlehtiskeneä eri sarjakuvakollektiivien voimin. Osastollamme on mukana Turun Sarjakuvakauppa, joka esittelee tämän vuoden kotimaisia ja käännettyjä sarjakuvauutuuksia.

Lisätietoa Sarjakuvakeskuksen sivuilla.

Osasto 6g2

Lisää artikkeleita...