Kirjamessut 2009

kirjamessut09_kartta

SARJAKUVAA!   SCIFIÄ!   FANTASIAA!

 

UUTUUDET!   KLASSIKOT!   PIENKUSTANTEET!

 

 

Tämän löydät torstaista alkaen Helsingin kirjamessuilta Louhi-lavan viereisestä, osastolta 6B79.

 

Messutarjouksena lähes kaikki osaston sarjakuvat alennettuun -20% hintaan. Tarjolla laaja valikoima teoksia uutuuksista klassikoihin ja pienkustanteisiin. Lauantai ja sunnuntai kuluvat haastattelujen ja yleisölle avointen keskustelujen tahdissa. Leppoisissa merkeissä tavattavissa mm. skotlantilainen Hal Duncan sekä uuden saksalaisen sarjakuvan tähdet Orang-kollektiivista. Suomalaisista tekijöistä haastattelussa mm. Petri Hiltunen, Tiitu Takalo, Jyrki Nissinen sekä Ville Ranta.

 

Tervetuloa!

 

Osaston järjestävät yhteistyössä Suomen sarjakuvaseura, Helsingin yliopiston Science Fiction Klubi ja Helsingin Science Fiction seura.

 

Helsingin kirjamessut pidetään 22.-25.10. Messukeskuksessa. Messut ovat avoinna torstaina (10-18), perjantaina (10-20), lauantaina (10-18) ja sunnuntaina (10-18).

 

 

 

OSASTO-OHJELMA

 

LAUANTAI

 

12-13 Tiitu Takalo

Tiitu Takalo on tamperelainen sarjakuvantekijä, kuvataiteilija ja feministi. Tuuli ja myrsky on laskutavasta riippuen hänen neljäs, viides tai kuudes albuminsa. Sen sanoma on voimallinen eikä graafinen asu jää siitä jälkeen. Tiitua haastattelee Kalle Hakkola.

Messujulkaisu: Tuuli ja myrsky (Suuri kurpitsa)

 

13-14 Ville Ranta

Ville Ranta on yksi tämän hetken tunnetuimpia suomalaisia sarjakuvantekijöitä. Miten sarjakuva ja julkisuus sopivat yhteen? Vuonna 2009 Puupäähatulla palkittua sarjakuvataiteilijaa haastattelee Tommi Musturi.

 

14-15 Hal Duncan (Skotlanti)

Skotlantilaista tieteis- ja fantasiakirjailijaa haastattelee Hannu Blommila. Varsinaisen haastattelun jälkeen yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun.

Messujulkaisu: Vellum: Kaikkeuden kirja 1 (Like)

 

15.30-16.00 Kaffeeklatsch: Tiina Raevaara

Vapaamuotoinen keskusteluhetki kirjailijan kanssa, ilmoittautuminen osastolle. Keskustelu tapahtuu kahvilassa.

 

15-16 Pauli Kallio & Kyky Ahonen

Otto Sinisalo haastattelee vanhoja punkkareita siitä, millaista oli olla punkki maalla, keski-ikäistyä ja -luokkaistua, palata menneisyyteen ja tehdä siitä kirja.

Messujulkaisu: Maalaispunkin päiväkirja (Suuri kurpitsa)

 

16-16.30 Kaffeeklatsch: J. Pekka Mäkelä

Yleisölle avoin keskusteluhetki kirjailijan kanssa, ilmoittautuminen osastolle.

 

16.30-17.30 Orang (Saksa)

Hampurilainen Orang-ryhmä on jo useamman vuoden mullistanut saksalaista sarjakuvaa näyttävillä julkaisuillaan. Tommi Musturi haastattelee ryhmän ja antologian perustajaa Sascha Hommeria sekä taiteilijoita Line Hovenia sekä Verena Braunia.

Messujulkaisu: Orang#8 (Reprodukt)

 

 

 

OSASTO-OHJELMA

 

SUNNUNTAI

 

12-12.30 Kaffeeklatsch: SCIFI

Vapaa ja kaikille avoin keskustelu, ilmoittautuminen osastolle.

 

12.30-13.00 Kaffeeklatsch: Petri Hiltunen

Yleisölle avoin keskusteluhetki kirjailijan kanssa, ilmoittautuminen osastolle.

 

13-14 Jyrki Nissinen & Roope Eronen

Jyrki Nissisen nyrjähtäneissä teoksissa ovat esiintyneet muun muassa Auttaja Hai ja Borgtron-mutantti. Roope Erosen syksyn esikoisteoksessa "Eläimiä" siili saa akupunktiota ja nallelta putoavat uimahypyn aikana housut. Miten tässä näin kävi? Haastattelijana Petteri Oja.

Messujulkaisut: Jyrki Nissinen: Auttaja Hai (Zum Teufel), Roope Eronen: Eläimiä (Huuda Huuda)

 

14-15 Aino Sutinen

Aino Sutinen matkusti heinäkuussa vuonna 2008 Lähi-itään. Kolmen kuukauden aikana tie vei pelottoman reppumatkailijan Turkkiin, Syyriaan, Iraniin, Azerbaidžaniin ja Irakiin. Ainon Taksista Kurdistaniin keskustelee Kalle Hakkola.

Messujulkaisu: Taksi Kurdistaniin (Asema kustannus)

 

15-16 Tommi Musturi

Tommi Musturin syksyllä julkaistu uutuus "Samuelin matkassa" on sanaton sarjakuvateos, kirja yksinäisyydestä,
yksinkertaisuudesta ja elämän ihmeistä. Mitä tämän ilmeettömän ja aavemaisen hahmon sisällä liikkuu ja mistä kirja oikestaan kertoo? Tätä kysyy tekijältä haastattelija Kalle Hakkola.

Messujulkaisu: Samuelin matkassa (Huuda Huuda)

 

16-17 Mari Ahokoivu

Otto Sinisalo haastattelee nuorta tekijää, jonka syksyllä julkaistu esikoisalbumi on surrealistinen tarina näkymättömyydestä, painajaisista ja muutosta kaupunkiin.

Messujulkaisu: Löydä minut tästä kaupungista (Asema kustannus)

 

pitsityttokatjatanimaatio588

(c) Katja Tukiainen 2009