Kemin pohjoismainen sarjakuvakilpailu 2010 ja Kemin sarjakuvapäivät 2010

Kemin pohjoismainen sarjakuvakilpailu 2010

Vuonna 2009 Kemin pohjoismaisen sarjakuvakilpailun voitti Anni Nykäsen mainio strippisarja Mummo. Mummon kommellukset ovat kesästä lähtien ihastuttaneet blogimuodossa, vuoden kuluttua myös Sammakon julkaisemana albumina. Viime vuoden kilpailussa haettiin myös erityisesti lapsille suunnattuja sarjakuvia, joista julkaistiin albumi Mikko Repolainen.

Tänä vuonna palataan perinteiseen sarjakuvaan. Osallistua voi niin printti- kuin nettisarjassakin. Kilpailu on avoin kaikille pohjoismaisille piirtäjille ja käsikirjoittajille. Palkinnonjakoa on hieman uudistettu, sillä pääpalkintosumma on nostettu 2000 euroon. Yhteensä palkintoja jaetaan lähes 5000 euron edestä. Perinteiseen tapaan kilpailuun odotetaan innovatiivisia, korkeatasoisia töitä, jotka edustavat pohjoismaisen sarjakuvan kärkikastia.

Lisätietoja kilpailusta ja säännöistä: www.sarjakuvakilpailu.fi

 

 

Kemin 29. kansainväliset sarjakuvapäivät 14.-16.5.2010

Pohjoisesta sijainnistaan huolimatta Kemin sarjakuvapäivät on säilyttänyt asemansa alan tärkeänä tapahtumana, joka esittelee sekä uusimpia tuulahduksia että uusia näkökulmia perinteisempään osastoon. Vuonna 2011 vietetään jo 30-vuotisjuhlia! Sitä ennen ovat kuitenkin vuorossa 29. sarjakuvapäivät, joiden ohjelmassa mm. suuri Karvinen-näyttely Kemin taidemuseossa sekä muita sarjakuvanäyttelyitä, Kemin 29. pohjoismaisen sarjakuvakilpailun palkintojen jaot, perinteinen sprinttistripin SM-kilpailu, Lasten sarjakuvakilpailun palkintojen jako, vierailevia taiteilijoita Suomesta ja ulkomailta, luentoja ajankohtaisista sarjakuva-aiheista, sarjakuvabasaari ym.

Kitacon II 15.-16.5.2010

Kitacon debytoi menestyksekkäästi vuonna 2009 vetäen puoleensa miltei 1000 kävijää, minkä ansiosta myös vuonna 2010 järjestetään kaksipäiväinen tapahtuma mangan, animen ja japanilaisen kulttuurin ystäville. Ohjelmasta pyritään tulevanakin vuonna saamaan yhtä monipuolinen kuin edeltäjästään, kohderyhmänään sekä manga- että perinteinen sarjakuvaväki.

Ohjelmassa mm. cosplay-kilpailu, AMV-näytös, manga-kirppis, iltabileet, luentoja, paneeleja, työpajoja, näyttelyitä ym.

Kitaconin järjestelyistä vastaavat Lasten kulttuurikeskus Sarjis, Kemin sarjakuvakeskus ry. sekä Aninga ry.

Tervetuloa Suomen pohjoisimpaan Coniin!

Lisätietoja Kemin sarjakuvapäivien sekä Kitaconin ohjelmiston varmistuessa osoitteessa: www.kemi.fi/sarjis