FINEST: Sarjakuvaa Tallinnassa ja Riiassa marras-joulukuussa 2010

Yhteistyötä lahden yli

finest_laukku1_blue350

Suomen Viron-instituutti on tuottanut FINEST- sarjakuvanäyttelyn, jonka avajaisten yhteydessä järjestettiin sarjakuvapäivät 16.11 Riiassa ja 20.11. Tallinnassa. Näyttelyn kuraattoreina ovat toimineet Kalle Hakkola ja Joonas Sildre, Latvian osuuden on kuratoinut David Schilter.

Tallinnan Solaris-vapaa-ajankeskuksessa avattiin virolaisten ja suomalaisten sarjakuvantekijöiden yhteinen näyttely. Näyttelyyn ovat kymmenen suomalaista ja kymmenen virolaista sarjakuvataiteilijaa luoneet näkemyksensä aiheesta "Aamu, päivä, ilta ja yö". Esillä on hyvin erilaisia tyylejä ja tarinoita. Näyttely on esillä 5. joulukuuta saakka.

Suomesta ovat mukana Mari Ahokoivu, Terhi Ekebom, Kaisa Leka, Karri Laitinen, Mika Lietzén, Milla Paloniemi, Anna Sailamaa, Aino Sutinen, Petteri Tikkanen ja Marko Turunen.

Riiassa FINEST-näyttely avattiin Latvian kansalliskirjastossa tiistaina 20.11, ja esillä on suomalais-virolaisen perusnäyttelyn lisäksi myös latvialaisten sarjakuvataiteilijoiden töitä. Näyttely on avoinna vuoden loppuun asti. Myöhemmin hankkeeseen liittyvät mukaan myös unkarilaiset sarjakuvantekijät. Kolmen maan yhteistuotantona valmistuu vuoden 2011 alussa FINEST-antologia.