Sarjainfo hakee päätoimittajaa

Suomen ainoa sarjakuviin keskittyvä lehti Sarjainfo etsii päätoimittajaa - tai kahta.

logo

 

Vuonna 1972 perustettu Sarjainfo seuraa suomalaista ja kansainvälistä sarjakuvakulttuuria laajasti ja monipuolisesti. Lehti tarjoaa näkökulmia ja taustoja, uutisia ja arvosteluita. Sarjainfo ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Sitä julkaisee Suomen sarjakuvaseura ry. Sarjainfo sai kulttuurilehtien laatupalkinnon syyskuussa 2009 ja lehti uudistui näyttävästi vuonna 2010.

 

TOIMENKUVASTA

Haemme henkilöä, jolla on visioita lehden ja verkkosivujen kehittämisestä. Päätoimittaja vastaa lehden ja sen verkkosivujen toimituksellisesta linjasta ja ideoi kunkin numeron sisällön yhteistyössä toimituskunnan kanssa. Päätoimittaja osallistuu myös lehden talouden seurantaan yhteistyössä Suomen sarjakuvaseuran hallituksen ja toiminnanjohtajan kanssa.

Tällä hetkellä lehdellä on kaksi päätoimittajaa, joten myös kahden hengen työryhmät voivat hakea Sarjainfon päätoimittajan pestiä.

Hakijalta toivotaan journalistista kokemusta ja kokemusta järjestötyöstä. Yhteistyökyky erilaisten ihmisten ja toimijoiden kanssa on työn suorittamisen kannalta oleellista. Sarjakuvataiteen ja -kentän tuntemus on erittäin tärkeää. Toivomme hakijalta myös kunnianhimoa kehittää lehteä ja sen toimintamalleja.

Tarjoamme mielenkiintoisen ja palkitsevan työyhteisön Helsingin Sarjakuvakeskuksella. Toimesta ei saa varsinaista palkkaa. Maksettujen korvausten määrä on riippuvainen budjetista ja siihen voi päätoimittaja itse vaikuttaa. Lehdellä on vakiintunut avustajakunta.

 

TYÖN ALKAMINEN JA PEREHDYTTÄMISJAKSO

Tuleva päätoimittaja koulutetaan toimenkuvaan 16.5 - 27.5.2011 välisenä aikana. Varsinainen työ alkaa 30.5.2011, jolloin uusi päätoimittaja osallistuu avustajana nykyisen päätoimittajan kanssa numeron 3/2011 toimittamiseen. Numero 4/2011 tehdään myös yhteistyössä nykyisen toimituksen kanssa. Numerosta 1/2012 alkaen tehtävään valittu henkilö on virallisesti lehden päätoimittaja. Perehdyttämisjakson aikataulu on neuvoteltavissa valitun hakijan omien aikataulujen mukaan.

 

HAKUAIKA

Lähetä hakemuksesi mahdollisine liitteineen 1.4.2011 mennessä osoitteella Sarjainfo / Sarjakuvakeskus, Hämeentie 150, 00560 Helsinki. Valitut hakijat kutsutaan työhaastatteluun viimeistään huhtikuun aikana, tarvittaessa aiemminkin.