Nuorten 30/30-sarjakuvakilpailu

Oletko sinä vuoden nuori sarjakuvantekijä? Kotimaisen sarjakuvan täyttäessä sata vuotta Suomen sarjakuvaseura ry ja BoD (Books on Demand) etsivät tämän päivän ja tulevaisuuden piirtäjänkykyjä, taitureita ja tekijöitä.
3030500
Kuvitus: Maia Liukko

KILPAILUSTA

Kilpailun voittaja saa teoksensa julki ja näkyvyyttä.
Voittaja julistetaan vuoden nuoreksi sarjakuvantekijäksi.
Ensimmäinen saa saa 300€ rahapalkinnon sekä toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet 100€ lahjakortit Sarjakuvakeskuksen kauppaan. Lisäksi kolme parasta saavat teoksensa esille Galleria Sarjakuvakeskuksessa pidettävään näyttelyyn.

Tämän lisäksi kolme kärkeen sijoittuvaa saavat:

  • Kirjansa julkaistua BoD Classic -kirjanjulkaisupaketin (www.bod.fi/classic) avulla
  • Kirjalleen ISBN-tunnuksen ja sen myötä teoksen myyntiin kirjakauppoihin sekä verkkokirjakauppoihin sekä Sarjakuvakeskuksen kauppaan. Tekijä saa mahdolliset myyntituotot.
  • Kirjansa esille BoD:n messuosastolle Helsingin kirjamessuille lokakuussa 2011
  • Viisi kappaletta omaa kirjaansa painettuna
  • Esittelyn Helsingin sarjakuvafestivaaleilla.

AIKATAULU

Sarjakuva tulee lähettää kilpailuun 30.4.2011 mennessä (postileima käy postitse lähetetyissä kilpailutöissä)
Tämän jälkeen Suomen sarjakuvaseuran kokoama raati sekä BoD:n edustaja vetäytyvät valitsemaan loppuäänestykseen eteneviä teoksia. Loppuäänestykseen valitut teokset julkistetaan 9.5., jonka jälkeen yleisö voi äänestää suosikkejaan kolmen viikon ajan. Yleisöäänestys sulkeutuu 26.5. ja voittajat julkistetaan 28.5. Sarjakuvakeskuksen kolmivuotisjuhlissa.

OSALLISTUMINEN

Kilpailuun voivat osallistua kaikki alle 30-vuotiaat 24-32-sivuisella sarjakuvakirjalla. Sarjakuvan aihetta ei ole rajoitettu. Kirjan työryhmään voi kuulua korkeintaan kolme jäsentä. Kilpailuun osallistuvat toimittavat Sarjakuvaseuralle sarjakuvakirjan kansineen painovalmiina pdf-tiedostoina. Kirjan formaatiksi voidaan valita mikä tahansa BoD-standardiformaateista (www.bod.fi/toteutustavat).

Työt lähetetään sähköisesti osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai postitse osoitteeseen 30/30-sarjakuvakilpailu, Sarjakuvakeskus, Hämeentie 150, 00560 Helsinki.

Suomen sarjakuvaseura tarjoaa tarvittaessa apua ja tukea. Olet tervetullut laatimaan työtäsi Sarjakuvakeskuksen maanantain nuorten illoissa tai perjantain kaikille vapaissa työpajoissa, joissa on tarjolla niin teknistä kuin sisällöllistä apua.