Kuinka sarjakuvaa opetetaan -seminaari 24.-25.3. Helsingissä - Scott McCloud

mccloud350
Sarjakuvakeskus ja Suomen sarjakuvaseura ry järjestävät kansainvälisen seminaarin:


KUINKA SARJAKUVAA OPETETAAN

Seminaari on suunnattu kaikille sarjakuvan ammattilaisille, opettajille, opiskelijoille, tutkijoille ja kiinnostuneille.

MILLOIN: 24.-25. maaliskuuta 2011 klo 10-17
MISSÄ: Aalto-yliopiston Taideteollinen korkeakoulu, Hämeentie 135 C, 00560 Helsinki
HINTA: 120€
ILMOITTAUTUMINEN: sähköpostilla osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., katso tarkemmat ohjeet alta. Paikkoja on rajoitetusti.
VERKOSSA: www.sarjakuvakeskus.fi/comics-day


OHJELMA

Ohjelma koostuu luennoista sekä paneelikeskustelusta. Luennoimassa Scott McCloud (Yhdysvallat), Jessica Abel (Yhdysvallat) sekä kolme luennoitsijaa sarjakuvakouluista eri Euroopan maista.

Aiheena sarjakuvan kieli sekä sarjakuvan opettaminen ja käyttäminen opetuksessa.

Lisäksi sarjakuvakoulutuksen tila Pohjoismaissa kansanopistoista maisteriin: lyhyitä esittelyitä sarjakuvakouluista Pohjoismaissa ja lähialueilla sekä muusta sarjakuvaopetuksesta, esimerkiksi sarjakuvan soveltavasta käytöstä.

Ohjelma-aikataulu tarkentuu myöhemmin, lisätietoa tulee Sarjakuvakeskuksen sivuille.

PÄÄLUENNOITSIJAT

Scott McCloud (s. 1960) on yhdysvaltalainen sarjakuvantekijä ja luennoitsija. Hän on julkaissut mm. teokset Sarjakuva - Näkymätön taide, Reinventing Comics sekä Making Comics.

www.scottmccloud.com

Jessica Abel (s. 1969) on yhdysvaltalainen sarjakuvataiteilija ja sarjakuvaopettaja. Hän on julkaissut sarjakuva tekemisen oppaan Drawing Words & Writing Pictures yhdessä Matt Maddenin kanssa. Parhaillaan Abel ja Madden työstävät teokselle jatko-osaa, joka käsittelee sarjakuvan opettamista.

www.jessicaabel.com

ILMOITTAUTUMISOHJEET

Lähetä sähköpostiviesti osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Otsikkoriville tieto: Kansainvälinen seminaari

Kerro viestissä:

-osallistujan /osallistujien nimet
-montako paikkaa varaat
-yhteyshenkilön yhteystiedot
-oppilaitos, organisaatio jota edustat
-laskutustiedot
-tarvitsetteko majoitusta - mille päiville (Sarjakuvakeskuksella on sopimushotelli, jossa halvemmat hinnat seminaarin osallistujille)

Seminaaria ovat tukeneet Nordplus ja Yhdysvaltain suurlähetystö.

Kuvitus: Heidi Salminen