Sarjakuva-aiheista ohjelmaa Helsingin juhlaviikoilla 19.8.-4.9.2011

Sarjakuva-aiheista ohjelmaa juhlaviikoilla 19.8.-4.9.2011

Ville Ranta röyhkeässä "epäoopperassa"

Bertolt Brechtin ja Kurt Weillin kulttiteos Mahagonny tuodaan nykyhetkeen tuorein voimin, kun Avanti,  Kapsäkki ja UMO yhdistävät Juhlaviikoilla voimansa. Millaista on elää maailmassa, jossa kaikella on hintansa mutta ei arvoa? Surullisenhauskan tarinan huvittelukaupungin noususta ja tuhosta piirtää esityksessä näkyviin live-sarjakuvana taiteilija Ville Ranta. Räävitön esitys saa ensi-iltansa 19.8. Helsingin juhlaviikoilla, Savoy-teatterissa.


Lassi ja Leevi -sarjakuva taipuu lasten tanssiteokseksi

Tanssija, koreografi Riku Immosen uusin lasten tanssiteos Mä ja Niko saa ensi-iltansa Juhlaviikoilla. Se käsittelee ystävyyttä, löyhästi Lassi ja Leevi –sarjakuvaan perustuen. Väljässä kehyskertomuksessa kahdesta kaveruksesta toinen muuttaa pois jättäen toiselle jäljelle vain mielikuvituksen voiman ja lelutiikerin. Tiikeri herää henkiin ja korvaa menetetyn ystävän. Absurdien leikkien maailma siirtyy luontevasti näyttämölle. Mä ja Niko perustuu löyhästi Lassi ja Leevi –sarjakuvaan ja toistaa sarjakuvamaisia piirteitä myös visuaalisessa toteutuksessaan sekä äänimaailmassa. Ensi-ilta Helsingin juhlaviikoilla 31.8., Stoassa.


Peking-oopperaa sarjakuvalla höystettynä

Sota näyttämöllä - taistelutaitojen teatteria Kiinasta tuo Kiinan parhaiden taitureiden huimaa akrobatiaa, hurjia taistelukohtauksia, värikkäitä asuja ja naamareita Helsinkiin. Hetki vahvasti tyylitellyn peking-oopperan lavalla vaatii vuosikymmenen harjoittelua. Suomalaiset peking-oopperan taitajat näyttelijä Antti Silvennoisen johdolla valottavat kohtausten välissä yleisölle vuosisatojen takaa meille välittyneen lajin saloja. Esitys kuvitetaan sarjakuvin, parhaiden kiinalaisten tekijöiden toimesta. Näytökset 30.-31.8. Alminsalissa.


http://www.helsinginjuhlaviikot.fi/