Sarjakuvakeskuksesta Tallinnan Pop-up Koomiksikeskus 4.–10.12.

web_koomiksikeskus

Tervetuloa Viron ensimmäiseen sarjakuvalle omistettuun kulttuurikeskukseen!

Sarjakuvakeskus Goes Tallinn – Pop-up Koomiksikeskus

4.–10.12.2011 Rotermanni Keskus, Roseni 10, Tallinna

Virolainen sarjakuva ja sarjakuvakulttuuri ovat kehittyneet lähivuosina aimo harppauksin. Vaikka sarjakuvantekijät eivät ole olleet kovin kiinnostuneita virallisen järjestön perustamisesta, on Virossa onnistuttu järjestämään säännöllisesti sarjakuvaan liittyviä tapahtumia, kuten näyttelyitä ja kilpailuja.

Helsingin Sarjakuvakeskus avaa yhteistyössä Suomen Viron-instituutin kanssa joulukuussa Tallinnan ydinkeskustaan pop-up Koomiksikeskuksen. Vierailevan keskuksen tarkoituksena on antaa yksi esimerkki siitä, kuinka sarjakuva-alan toimijoita voitaisiin koota Virossa yhteen. Historialliseen Rotermannin kortteliin avautuvassa Koomiksikeskuksessa järjestetään pop-up -viikon aikana muun muassa työpajoja, artistiesittelyitä, näyttelyitä, kansainvälinen seminaari ja iltajuhla. Ennen kaikkea Koomiksikeskuksen on tarkoitus toimia kohtaamispaikkana virolaisille sarjakuva-alan ihmisille ja kaikille niille, joiden mielestä itämeren ympäristössä syntyy kiinnostavaa ja tukemisen arvoista sarjakuvaa.

Keskus on pop-up -viikolla auki joka päivä klo 12–20. Katsaus Koomiksikeskuksen viikon ohjelmaan: 

Kouluryhmien työpajat 5–8.12.: Paikalliset koululaiset ja opiskelijat perehtyvät sarjakuvailmaisuun maanantaista torstaihin kestävissä työpajoissa. Pajojen opettajina toimivat Petri Koikkalainen Suomesta ja Joona Sildre Virosta. 

Nordicomics-työpaja 5–9.12: Kymmenen Itämeren rannoilla asuvaa sarjakuvantekijää kokoontuu viideksi päiväksi työstämään Tallinna-aiheista sarjakuvaa. Työpajaa vetää sarjakuvataiteilija ja Nordicomics-projectin koordinaattori Mari Ahokoivu. Suomesta siihen osallistuvat mm. sarjakuvataiteilijat Emmi Valve ja Joonas Lehtimäki. 

Näyttelyt 4–10.12: Keskuksen kolmessa näyttelyssä esitellään lasten sarjakuvaa Virosta, suomalaisen sarjakuvahistorian mieleenpainuvimpia hahmoja ja tuloksia pohjoismaisesta Nordicomics-projektista.

Itämeren sarjakuvat -seminaari 9–10.12: Viikonlopun seminaarissa sarjakuva-alan ammattilaiset eri puolilta itämerta keskustelevat yhteisen sarjakuvaohjelman rakentamisesta. Tarkoitus on myös syventää yhteistyötä eri maiden sarjakuvafestivaalien välillä.

Tarkat ja ajantasaiset ohjelmatiedot sekä lisätietoja löytyy osoitteesta www.sarjakuvakeskus.fi/koomiksikeskus.

 Yhteistyössä Sarjakuvakeskus ja Suomen Viron-instituutti (www.finst.ee).

Tervetuloa, tere tulemast!