Kaksi residenssiohjelmaa sarjakuvataiteilijoille vuonna 2013

Vuonna 2013 pyörähtää käyntiin kaksi Suomen sarjakuvaseuran koordinoimaa residenssiohjelmaa pohjoiseurooppalaisille sarjakuvatekijöille.

Nordicomics Islands – sarjakuvaresidenssejä Ahvenanmaalla, Islannissa, Grönlannissa ja Färsaarilla

Nordicomics Islands -projekti järjestää 2–4 viikon residenssijaksoja neljälle pohjoismaiselle tekijälle. Jokaisessa kohteessa taiteilija järjestää Nordicomics-työpajan paikallisille sarjakuvatekijöille ja -harrastajille sekä toteuttaa oman yksilöprojektin. Uutta pohjoismaista sarjakuvaa esittelevä Nordicomics-kiertonäyttely kiertää residenssikohteesta toiseen projektin aikana.

Residenssijaksot Ahvenanmaalla, Islannissa, Grönlannissa ja Färsaarilla järjestetään tammikuun ja heinäkuun välillä 2013. Neljää residenssipaikkaa voivat hakea suomalaiset, ruotsalaiset, tanskalaiset ja norjalaiset sarjakuvantekijät. Tarkemmat hakuohjeet löytyvät Nordicomicsin sivuilta www.nordicomics.info. Haku on avoinna 8.9.–31.10.2012 asti.

Nordicomics Islands on osa suurempaa Nordicomics-hanketta, joka toteuttaa työpajoja ja uuden pohjoismaisen sarjakuvan näyttelyitä ja verkostoi Pohjois-Euroopan sarjakuvantekijöitä yli rajojen. Suomen sarjakuvaseura järjesti ensimmäisen Nordicomics-näyttelyn ja -työpajan Helsingissä elokuussa 2009. Sittemmin projekti on kiertänyt Oslossa, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Pietarissa, Tallinnassa, Riikassa, Vilnassa ja Budapestissä.

Nordicomics Islands on Suomen sarjakuvaseuran järjestämä ja Pohjoismaisen kulttuurirahaston tukema.

http://nordicomics.info
http://nordiskkulturfond.org

CUNE-residenssit sarjakuvatekijöille

CUNE eli Comics Union of Northern Europe järjestää ensi vuonna kolme 2–4 viikon residenssipaikkaa Helsingissä, Riikassa ja Tallinnassa. Residenssiohjelman tavoitteena on edistää sarjakuvatekijöiden taiteilijavaihtoa ja tutustua yksilö- ja yhteistyöprojektien kautta pohjois-eurooppalaisten naapureiden sarjakuvakulttuureihin. CUNE pyrkii kehittämään alan tietotaidon ja osaamisen liikkuvuutta kauaskantoisen yhteistyön avulla.

Residenssiohjelman ensimmäinen kierros järjestetään vuoden 2013 huhtikuun ja heinäkuun välillä. Kolmea paikkaa voivat hakea sarjakuvataiteilijat 11 CUNE-ohjelmamaasta. Residensseistä vastaavat Suomen sarjakuvaseura, Viron sarjakuvaseura ja Kuš!komikss. Tarkemmat hakuohjeet löytyvät Nordicomics-hankkeen sivuilta www.nordicomics.info. Haku on avoinna 8.9.–31.10.2012 asti.

CUNE on sarjakuva-alan festivaalien, kustantajien ja muiden järjestöjen verkosto, joka pyrkii kehittämään Pohjois-Euroopan toimijoiden yhteistyötä ja järjestämään kansainvälisiä projekteja, jotka hyödyttävät kenttää laajasti. CUNE on perustettu vuonna 2011 ja siihen kuuluvat Suomen, Viron ja Ruotsin kansalliset sarjakuvaseurat, kustantamot No Comprendo Norjasta, Kus!komikss Latviasta ja Reprodukt Saksasta, Kitokia Grafika Liettuasta sekä sarjakuvafestivaalit Ligatura Puolasta, Copenhagen Comics Tanskasta ja Boomfest Pietarista.

http://nordicomics.info
http://www.komikss.lv