Oulun ensimmäiset sarjakuvafestivaalit 16.–18.11.2012

Oulun sarjakuvaseura järjestää ensimmäiset Oulun sarjakuvafestivaalit Kulttuuritalo Valveella 16.-18.11.2012. Varsinainen tapahtumapäivä on lauantaina 17. marraskuuta kello kymmenestä alkaen, jolloin Valveella Valvegalleriassa ja kahvila Mintussa on erilaisia tapahtumia nukkepajasta luentoihin ja keskusteluista näyttelyihin. Sarjakuvataiteilijoista paikalla on haastateltavana muun muassa Ville Ranta.

Festivaalilauantai alkaa Hanna Schroderuksen vetämällä nukkepajalla. Samaan aikaan Anna Honkanen jututtaa Oulun sarjakuvaseuran julkaiseman Ruutukaava -nettilehden tekijöitä. Ohjelmassa on mukana myös Jari Terhon Mukulan (Arktinen banaani 2012) esittely, API Comicsin Jussi Hukkanen ja Raimo Tyyskä puhuvat piirtäjän ja käsikirjoittajan yhteistyöstä ja Limingan taidekoulun Keijo Ahlqvist puhuu sarjakuvan opettamisesta. Jukka Ylisuvanto valottaa Kalervo Palsan ja hänen sarjakuviensa taustoja. Oulun manga- ja animekerho OMAKE demonstroi kehittämäänsä impromangaa.
 
oulunsarjakuvafestivaalit-webOulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvafestivaalin mahdollistamana Kulttuuritalon Valvegalleriassa on 30.10-28.11.2012 esillä suomalaisen sarjakuvan historiaa ja Oulun seudun sarjakuvantekijöiden töitä esittelevä näyttely. Kahdesta osasta koostuva näyttely avataan virallisesti 17.11. Oulun sarjakuvafestivaalien yhteydessä. Avajaisissa on mukana muun muassa sarjakuvaneuvos Juhani Tolvanen.

Päivälehden museon tuottamassa osassa esitellään suomalaista pääasiassa Helsingin Sanomissa ja Ilta-Sanomissa julkaistua sanoma- ja aikakauslehtisarjakuvaa 1920-luvulta Tuuli Hypénin Nannaan. Näyttelyn toisessa osassa Oulun sarjakuvaseuran kutsumat Oulussa ja Oulun seudulla asuvat nykytekijät, muun muassa Keijo Ahlqvist, Lauri
Ahtinen, Harri Filppa, Esa Holopainen, Jussi Hukkanen, Mika Kolehmainen, Ilpo Koskela, Aapo Kukko, Jyrki Mäki ja Jii Roikonen tuovat esille näytteitä omasta tuotannostaan.

Festivaaleilla on Pienlehtikeidas, jonne halukkaat voivat tulla esittelemään ja myymään omia pienlehtiään ja sarjakuvajulkaisujaan. Ennakkoilmoittautumista toivotaan osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Sarjakuvaseura julkistaa festivaaleilla Mika Svenskin Johannes-albumin ja uuden Ruutukaava -lehden numeron.

Oulun sarjakuvaseura järjestää perjantaina 16.11. yhdessä Huutomerkki ry:n kanssa Sarjakuvamusteklubin. Varsinainen festivaaliklubi on lauantai-iltana Never Grow Oldissa.

Ohjelma ja lisätietoja: www.ruutukaava.com/festarit