Sarjainfon uutiset

La bande dessinée finlandaise 2013 julkaistaan 21.1.2013

FCA2013 webKirjanjulkaisutilaisuus Suomessa: 

Ma 21.1. kello 14.00 alkaen, Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran juhlasali, Hallituskatu 1, Helsinki.

Kirjanjulkaisutilaisuus Ranskassa:

Pe 1.2. kello 19–20, FILI:n festivaaliosasto, Angoulêmen sarjakuvafestivaalit, Angoulême.

FILI (Finnish Literature Exchange) ja Suomen sarjakuvaseura ovat Angoulêmessa, eurooppalaiseen sarjakuvan päätapahtumassa esittelemässä suomalaista sarjakuvaa. Festivaaleille on tulossa useita ranskannoksia suomalaisilta tekijöiltä, mm Marko Turuselta ja Kati Kovácsilta.

FINNISH COMICS ANNUAL 2013

Suomen sarjakuvaseuran Finnish Comics Annual -antologiasarja on esitellyt suomalaisen sarjakuvakulttuurin kiinnostavimpia helmiä vuodesta 2011. Sarjan ensimmäinen ranskankielinen laitos, La bande dessinée finlandaise 2013, sisältää sarjakuvakertomuksia nuorilta ja kokeneemmilta naistekijöiltä. Mukana on uutta ja ennenjulkaisematonta materiaalia sekä menneiden vuosien parhaimmistoa. 

Suomalaisista sarjakuvataiteilijoista on kansainvälisesti katsoen naisia poikkeuksellisen suuri osuus. Naisten esiinmarssi on vaikuttanut koko kentän painotuksiin ja aihevalintoihin rikastavasti erityisesti 1990-luvulta alkaen.

Tekijät antologiassa: Mari Ahokoivu, Maria Björklund, Terhi Ekebom, Annukka Leppänen, Hanneriina Moisseinen, Reetta Niemensivu, Tiina Pystynen, Kati Rapia, Anna Sailamaa, Tiitu Takalo, Katja Tukiainen, Riitta Uusitalo, Amanda Vähämäki. Kirjan ovat toimittaneet Johanna Rojola ja Kalle Hakkola.

Julkaisija: Suomen sarjakuvaseura ja Rackham 2013.

Lisätietoa: Suomen sarjakuvaseuran toiminnanjohtaja Kalle Hakkola, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. .