Sarjakuvaa viedään nyt Saksaan

comic-atlas-finnlandSuomen sarjakuvaseura suuntaa kulttuuriviennin ja yhteistyötapahtumien kärkensä seuraavaksi Saksaan ja Euroopan saksankieliselle alueelle. Tänä syksynä alkava vientikokonaisuus huipentuu lokakuun 2014 Frankfurtin kirjamessuihin, joiden teemamaana Suomi on.

Vuoden aikana saksankieliselle alueelle on tulossa mm. Finnish Comics Annual -sarjan saksankielinen osa. Reprodukt-kustantamo julkaisee tammikuussa Comic-Atlas Finnland 2014 -antologian. Tekijät on ensisijaisesti valinnut Reproduktin kustantaja-taiteilija Sascha Hommer ja sarjakuvaseura on tarjonnut asiantuntija-apua.

Tulevia tapahtumia ovat mm. loppuvuoden sarjakuvanäyttely Berliinin Suomi-instituutissa, Pop-up Sarjakuvakeskus Fumetto-festivaalilla Sveitsissä, Leipzigin kirjamessut ja sarjakuvafestivaalit, Erlangenin sarjakuvafestivaalit, Frankfurtin kirjamessut sekä useat pienemmät näyttelyt ja tapahtumat. Myös vuoden 2014 Helsingin sarjakuvafestivaalien teemamaana on Saksa. Tapahtumista tiedotetaan www.finnishcomics.info -sivustolla.