Brussels in Shorts -kilpailu

Brussels in Shorts on uusi kansainvälinen sarjakuvanovellikilpailu, jossa etsitään modernia Brysseliä kuvaavia sarjakuvia. Kilpailun järjestää brysseliläinen kirjakauppa ja kirjallisuustalo Passa Porta. Toista kertaa järjestettävä kilpailu on tarkoitettu sarjakuvataiteilijoille ja -käsikirjoittajille, jotka ovat jo julkaisseet töitään. Kilpailun osallistujista kymmenen parasta pääsevät työstämään Bryssel -aiheisia sarjakuvanovellejaan, ja heille tarjotaan rahoitus työskentelyä varten sekä majoitus Brysselin keskustassa. Uitgeverij Oogachtend julkaisee tarinat hollanninkielisenä albumina.

Kilpailun tehtävänantona on 12-sivuinen sarjakuvanovelli, joka kertoo modernista Brysselistä. Tarinassa on oltava lisäksi vähintään yksi hahmo, joka vierailee olemassa olevassa brysseliläisessä hotellissa.

Kilpailun viimeinen osallistumispäivä on 20.11.2013. Lisätietoa kilpailun säännöistä on saatavilla osoitteesta http://passaporta.be/en/passa-porta-lab/brussels-in-shorts.

Brussels in Shorts sai alkunsa vuonna 2011, kun Passa Porta julisti ensimmäisen sarjakuvanovellikilpailunsa. Kymmenen valitun taiteilijan tarinat julkaistiin helmikuussa 2013 Bruss. Brussels in Shorts -albumissa. Tekijät olivat myös vieraina vuoden 2013 Passa Porta -festivaalilla, ja kilpailun originaaleista koottiin näyttely.