Raportti sarjakuvan matkailullisesta tuotteistamisesta julkaistu

Suomen sarjakuvaseuran selvitys Sarjakuvan matkailullinen tuotteistaminen on nyt luettavissa verkossa.

Issuu-linkki täällä.

Selvityksen tekemistä on tukenut Opetus- ja kulttuuriministeriö. Sen on toteuttanut FM Jenni Kallionsivu

"Suomalainen sarjakuva on saavuttanut maailmalla taiteellista menestystä, se on arvostettua ja kiinnostavaa. Käännösmäärät ovat kasvussa. Myös sarjakuvan ammattilaisten ja harrastajien piiristä kantautuvan palautteen mukaan suomalainen sarjakuva koetaan erityisen vetovoimaiseksi. Kiinnostusta herättävät paitsi useat omaperäiset sarjakuvataiteilijat, myös suomalainen sarjakuvakulttuuri laajempana ilmiönä.

Suomalainen sarjakuvakulttuuri on aidosti rikasta ja monipuolista, mikä tekee sarjakuvasta Suomelle erinomaisen keinon erottautua kulttuurin keinoin muista Pohjois-Euroopan maista. Suomi on jo nyt sarjakuvan pohjoinen suurvalta; sen haasteena on saada tarinansa kerrotuksi nykyistä laajemmalle yleisölle. 

... Selvitys on suunnattu sekä sarjakuva- että matkailualan toimijoille, jotka ovat kiinnostuneita kehittämään alojen välistä yhteistyötä. Selvityksen antia tullaan myös hyödyntämään erilaisissa jatkohankkeissa. Sarjakuvan ja matkailun yhdistämisestä ei juuri ole tutkittua tietoa, ja suomalaisen sarjakuvan tilanne eroaa esimerkiksi sarjakuvamatkailun pioneerimaan Belgian tilanteesta."

sarjakuvan matkailullinen tuotteistaminen aino sutinen jenni kallionsivu suomen sarjakuvaseura sarjakuva

Kuvitus: Aino Sutinen