CUNE Comics-in-Residence -ohjelman haku tammikuussa 2015

CUNE (Comics Union of Northern Europe) järjestää jälleen ensi vuonna kuukauden mittaisia residenssejä Helsingissä, Riikassa, Tallinnassa, Leipzigissa ja Kielissä. Residenssiohjelman tavoitteena on edistää sarjakuvantekijöiden taiteilijavaihtoa ja kehittää alan tietotaidon ja osaamisen liikkuvuutta kauaskantoisen yhteistyön avulla.

Residenssihaku järjestetään vuoden 2015 tammikuussa ja taiteilijavalinnat julkistetaan helmikuussa. Itse residenssit järjestetään vuoden 2015 toukokuun ja marraskuun välillä. Edellisvuosista poiketen vuoden 2015 residensseihin voivat hakea vain Pohjoismaissa ja Baltiassa asuvat sarjakuvataiteilijat sekä alan muut ammattilaiset.

Residensseistä vastaavat Suomen sarjakuvaseura, Viron sarjakuvaseura, kuš!komikss, The Millionaires Club -festivaali ja PURE FRUIT. Tarkemmat hakuohjeet ja yhteystiedot julkaistaan tammikuussa CUNE:n nettisivuilla.

Vuosina 2013–2014 CUNE CiR -ohjelmassa on järjestetty residenssejä kuudessa eri kohteessa 20 sarjakuvataiteilijalle. Hanke on saanut tukea EU:n Kulttuuri-ohjelmalta, Pohjoismaisen kulttuuripisteen liikkuvuusohjelmalta, Opetus- ja kulttuuriministeriöltä, Latvian kulttuuriministeriöltä, Viron kulttuuriministeriöltä ja Taiteen edistämiskeskukselta.

www.cunecomics.net