Oulun Sarjakuvafestivaalit 7.–8.11.2014

Oulun III Sarjakuvafestivaalit järjestetään 7.-8. 11. 2014. Tapahtuma levittäytyy laajalle Oulun keskustan alueella. Festivaalin pääpaikka on Kulttuuritalo Valve. Lisäksi sarjakuva on esillä Oulun kaupunginteatterissa, pääkirjastolla, keskustan ravintoloissa ja Muhoksella Kulttuurikeskus  Koivussa ja Tähdessä.

Festivaalin ohjelmistoon kuuluu muun muassa taiteilijaesittelyitä, signeeraustilaisuuksia, taidenäyttelyitä, elokuvanäytöksiä, työpajoja ja iltaklubeja. Esiintymässä ovat esimerkiksi J.P. Ahonen, Petri Hiltunen, Tuuli Hypén, Aino Sutinen,  Josefin Svenske (Ruotsi), Thomas Thorhauge (Tanska), Jens K. Styve (Norja) sekä monia muita pohjoismaisia sarjakuvantekijöitä.

Kulttuuritalo Valveen (Hallituskatu 7) pohjoismainen yhteisnäyttely esittelee tanskalaisten, norjalaisten, ruotsalaisten ja suomalaisten ammattisarjakuvantekijöiden töitä sekä pohjoismaisen sarjakuvakilpailun parhaimmistoa. Kahvila Mintussa on esillä näytteitä Oulun Sarjakuvakeskuksen  lokakuisen Pop Up -sarjakuvakeskuksen annista Norjan Tromssassa, ja Ruotsin Sarjakuvaseura tuottaa sarjakuvan, sairaanhoidon ja lääketieteen rajapintoja tutkivan sarjakuvanäyttelyn Caritas-kylään (Kapellimestarinkatu 2). Iltaisin tarjolla on sarjakuvaklubeja muun muassa Snooker Timessa (Asemakatu 28) ja Tuba Food & Loungessa (Mannenkatu 2).

Oulun Sarjakuvafestivaalin yhteydessä järjestetään myös ensimmäinen Arktinen Sarjakuvaseminaari. Seminaari aloittaa arktisen sarjakuvaverkoston toiminnan.

Tarkemmat ohjelmatiedot päivittyvät internet-sivulle oulucomics.com. Ne ovat saatavissa myös Kulttuuritalo Valveelta Oulun  Sarjakuvakeskukselta.