Helsingin sarjakuvafestivaalit tuovat syyskuussa esiin Latinalaista Amerikkaa

Helsingin sarjakuvafestivaalit järjestetään Suvilahden Kattilahallissa ja Tiivistämöllä (Sörnäisten rantatie 22) 2.–3.9.2017.

Pohjois-Euroopan suurin sarjakuvatapahtuma järjestetään jo 32. kertaa. Tämän vuoden teemoina ovat Latinalainen Amerikka, tango ja sarjakuvan monimuotoisuus.

Ulkomaalaisina vieraina festivaaleilla nähdään mm. Gilbert Shelton (USA), Berliac (Argentiina), Amanda Baeza (Chile-Portugali), Sarah Glidden (USA), José Muñoz (Argentiina) ja Sole Otero (Argentiina). Tämän vuoden festivaalitaiteilijana toimii sarjakuvataiteilija Hanneriina Moisseinen.

Sarjakuvamarkkinoilla tuotantoaan ja uusimpia julkaisuja ovat esittelemässä mm. Arktinen Banaani, Suuri kurpitsa, Kustannus Jalava, Bonnier Books Finland, JP Ahonen, Kreegah Bundolo ja Kaisa Leka.

Festivaaleilla nähdään taiteilijavieraiden ja sarjakuvamarkkinoiden lisäksi puheohjelmaa, näyttelyitä, iltaklubeja, tangoa sekä työpajoja lapsille ja aikuisille. Pienlehtiin keskittynyt Zinefest järjestetään festivaalin yhteydessä Oranssi ry:n tiloissa. Ravintoa Suvilahdessa tarjoilevat Lovinghut, Lucky Vegan ja Stadin Panimo.

Muita tapahtumapaikkoja Suvilahden lisäksi ovat Kirjaverstas Teurastamolla, Kulttuurikeskus Stoa ja Sarjakuvakeskuksen galleria Porthaninkadulla Kalliossa.

Tapahtumaan on vapaa pääsy Dubrovnikin iltaklubia lukuunottamatta!

Lisätietoja

Taiteellinen johtaja Kalle Hakkola, 050 344 7615

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

http://sarjakuvafestivaalit.fi

3-4-festarit-yleiskuva-sarjakuvamarkkinat-web740

Kuva: Henry Söderlund