Puupäähattu-palkinto elämäntyöstä jaetaan ti 16.1.2018

Suomen sarjakuvaseura ry järjestää Puupäähattu-palkinnon jakotilaisuuden tiistaina 16. tammikuuta 2018 Kansalliskirjastolla, Unioninkatu 36, 00170 Helsinki. Palkinto julkistetaan klo 12.00 ja paikalle voi tulla kello 11 jälkeen.

Perinteiseen tapaan uuden Puupään henkilöllisyys selviää paikan päällä. Samalla nimitetään kaksi sarjakuvaneuvoksen arvonimen saajaa. Sarjakuvaneuvos on henkilö, joka on elämäntyöllään edistänyt suomalaista sarjakuvakulttuuria. 

Tilaisuudessa avataan myös Puupäähattu-palkitun töitä esittelevä näyttely ja avajaisissa on kahvi- ja kakkutarjoilu.

Suomen sarjakuvaseura ry on vuodesta 1972 lähtien jakanut arvostetuinta suomalaiselle sarjakuvantekijälle elämäntyöstä annettavaa Puupäähattu-palkintoa. Nimensä ja muotonsa se on saanut Ola Fogelbergin klassisen sarjakuvahahmon Pekka Puupään päähineen mukaan. 

Palkittujen nimet, perustelut ja kuvapankki julkistetaan myös verkossa 16.1. klo 12. 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Lisätietoa: Sarjainfo-lehden päätoimittaja Aino SutinenTämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Suomen sarjakuvaseuran uusi puheenjohtaja vuonna 2018 on Reetta Laitinen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lisää aiemmista Puupäähattu-palkituista täällä.

Lisää sarjakuvaneuvoksista täällä.

puupaakakku-web

Kuva: Henry Söderlund