Suomen sarjakuvaseuran 50-vuotisseminaari 23.11.2021 + Hauskaa mutta raskasta -historiikki

historiikki kansi sarjakuvaseura web pieniVuonna 2021 vietetään sarjakuvaseuran 50-vuotisjuhlavuotta. Lisäksi syyskuussa on ilmestynyt Satu Jaatisen kirjoittama seuran historiikki Hauskaa mutta raskasta (136 sivua). 

Toimittaja ja tietokirjailija Satu Jaatinen laati Suomen sarjakuvaseuralle 50-vuotishistoriikin ja käymällä läpi vanhoja Sarjainfoja, toimintakertomuksia, pöytäkirjoja, lehtileikkeitä ja muita arkistoja vuosikymmenten varrelta. Hän myös haastatteli useita järjestöaktiiveja eri vuosikymmeniltä seuran toiminnasta ja merkityksestä sekä alan yleisestä kehityksestä. Tuloksena on kiinnostava paketti kotimaista järjestöhistoriaa ja kertomus sarjakuvan yleisen arvostuksen noususta Suomessa.

Tilaa historiikki

Kirja on myynnissä 25 euron hintaan Sarjakuvakeskuksella (Porthaninkatu 9, 00530 Helsinki) ja 30 euron hintaan verkkokaupassa (sis. postituksen). Kuvia kirjasta Sarjakuvakeskuksen sivulla.

50-vuotisseminaari 23.11.

Juhlaseminaari pidetään tiistaina 23.11.2021 klo 13–20 Kirjan talolla Helsingissä (Kirjatyöntekijänkatu 10). Päivä on sarjakuvaseuran perustamisen vuosipäivä. Huom: ajankohta on muuttunut syyskuulta marraskuulle koronatilanteen vuoksi. 

Ohjelmassa on mm. sarjakuvaseuran 50-vuotishistoriikki, esitelmä Puupäähatun historiasta, eri aikojen aktiivien paneelikeskusteluja sarjakuvaseuran vaiheista ja livekuvitusta. Ohjelma pidetään klo 13–18, cocktail-tilaisuus 18–20. 

Ilmoittaudu mukaan ennakkoon

Ennakkoilmoittautuminen 15.11. mennessä maksamalla osallistumismaksu Sarjakuvakeskuksen verkkokaupan kautta.

Hinta 30 euroa, sisältää oman historiikin. Lisätietoa Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Muista myös sarjakuvafestivaalit

13.–14.11. järjestetään Helsingin sarjakuvafestivaalit Kaapelitehtaalla, Merikaapelihallissa (huom. uusi aika ja paikka!) Tapahtumaan on vapaa pääsy. Lisätietoa: sarjakuvafestivaalit.fi

PuupaaAlusByPetteriTikkanen2021web

Puupäähattu-palkitut kuvitti sarjakuvaseuralle Petteri Tikkanen.