Helsingin sarjakuvafestivaalit palasi Kaapelitehtaalle vuosikymmenien jälkeen – lopputiedote ja kuvia

Tiedote 15.11.2021

Koronapandemian takia viime vuonna internetiin ja tänä vuonna syyskuulta marraskuuhun siirrettyjä Helsingin sarjakuvafestivaaleja vietettiin viime viikonloppuna Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa. Yhä jatkuvasta poikkeustilasta huolimatta kävijät löysivät paikalle, ja vastaanotto oli kautta linjan positiivista. Haluammekin sydämemme pohjasta kiittää niin kävijöitä kuin kunniavieraita, jotka osallistuivat tapahtumaan Kaapelitehtaalla ja Youtube-striimin välityksellä. Yhteensä kävijöitä fyysisessä ja virtuaalisessa festivaalissa sekä aiemmin syksyllä järjestetyissä satelliittitapahtumissa oli yli 5000.

Viimeiset 18 kuukautta ovat olleet niin sarjakuva- kuin tapahtuma-alalle vaikeat, ja jouduimmekin kiinnittämään erityistä huomiota ihmisten turvallisuuteen. Turvallisuusjärjestelyjen aiheuttama ylimääräinen vaiva osoittautuikin kuitenkin sen arvoiseksi, sillä vieraiden ja näytteilleasettajien reaktio tapahtumaan osoittavat, miksi Helsingin sarjakuvafestivaalit ovat niin tärkeät monille.

”Kaikkien mahdollisten haasteiden jälkeen pelkät sanat eivät riitä kertomaan siitä kiitollisuudesta, mitä sarjakuvaväen näkeminen yhdessä Kaapelitehtaalla tänä viikonloppuna herätti”, festivaalituottaja Maura Manninen kertoo. ”Yleisöä oli paikan ja ajankohdan vaihdokseen sekä koronatilanteeseen nähden hyvin ja Merikaapelihalli tarjosi täydelliset puitteet turvalliselle festarikokemukselle. Fiilis on helpottuneen onnellinen.”

Suurkiitokset yhteistyökumppaneillemme Opetus- ja kulttuuriministeriölle, Helsingin kaupungille, Pohjoismaiselle kulttuuripisteelle, Finnish Institutelle, Embajada de España en Finlandialle, Fundacion Canaria Cine + Comicsille, Kutikutille, Kaapelitehtaan Konttorille, Pure Wastelle, Masis Brewerylle, Porvoon Pienelle Limonaaditehtaalle, Teerenperille, Ruohonjuurelle sekä CUNE:lle.

Seuraamalla Helsingin sarjakuvafestivaalien sekä Suomen sarjakuvaseuran Facebook-, Instagram- sekä Twitter-tilejä saatte kätevimmin tietoa tulevista tapahtumista sekä muusta Suomen sarjakuvaseuran toiminnasta.

Seuraavat festivaalit syyskuussa 2022, lisätietoa myöhemmin.

Valokuvat: Henry Söderlund ja Joonas Kohonen

sarjakuvafestivaalit kohonen rosebud web

sarjakuvafestivaalit kohonen hagelberg WEB

Matti Hagelberg signeeraa.

sarjakuvafestivaalit soderlund suuri kurpitsa web

Pauli Kallio, Reetta Niemensivu ja Juliana Hyrri.

sarjakuvafestivaalit soderlund kirjoja nieminen nayttely web

Festivaalitaiteilija Emmi Niemisen näyttely.

sarjakuvafestivaalit kohonen ermila otsamo raiha web

Suvi Ermilä, Pentti Otsamo ja Jarkko Räihä.

sarjakuvafestivaalit kohonen yleiskuva2021 web

sarjakuvafestivaalit soderlund kutikuti web

Kutikuti-kollektiivin myyntipöytä.

sarjakuvafestivaalit soderlund tanskanen tympeat tytot web

Riina Tanskanen.

sarjakuvafestivaalit soderlund zinefest palkinnot web

Zine Fest -palkitut Kristiina Oittinen ja Mitja Mikael.

sarjakuvafestivaalit kohonen karikatyyriautomaatti web

Maailman sarjakuvien Karikatyyriautomaatti.

sarjakuvafestivaalit kohonen olden uusitalo web

Jenna "Jelden" Oldén ja Jiipu Uusitalo.

sarjakuvafestivaalit soderlund kirjamyyntia web

sarjakuvafestivaalit soderlund mustonen manninen2 web

Onni Mustonen (tiedottaja) ja Maura Manninen (tuottaja).