Rami “H-P” Lehkonen sarjakuvaseuran puheenjohtajaksi vuodelle 2022

Suomen sarjakuvaseuran uudeksi puheenjohtajaksi on valittu vantaalainen sarjakuvantekijä Rami “H-P” Lehkonen (s. 1987 Kauhavalla). 

Lehkosen urasta erityisesti kansainvälisen verkkosarjakuvan parissa kerrottiin Sarjainfon numerossa 1/2019. Häntä kuvailtiin muun muassa sanoilla “myönteinen henkilöbrändi töissä somessa”. Hän luo alalla aktiivisesti suhteita ja auttaa muita eteenpäin urallaan. 

 

reetta laitinen hp lehkonen

Reetta Laitinen ojentaa puheenjohtajan kapulan HP Lehkoselle.

Lehkonen on viime vuosina erikoistunut muun muassa ekologisiin teemoihin ja transaiheisiin. Hänen humoristisia jatkosarjakuviaan on julkaistu muun muassa Line Webtoonilla, Patreonissa, Instagramissa, pienlehdissä ja antologioissa. Lehkonen on ollut mukana perustamassa DigiComix-kustantamoa ja QueerWebComic-nettikauppapaikkaa.
 
Sarjakuvaseuralla hän on muun muassa opettanut kursseja ja järjestänyt aiemmin Helsingin sarjakuvafestivaalien pienlehtitapahtumaa. Vuonna 2018 hän oli mukana tekemässä nettisarjakuvilla tienaamisen opasta, johon löytyy linkki Sarjakuvakeskuksen blogista.
 

Kaikki vuoden 2022 hallituksen jäsenet ja varajäsenet ovat Vesa Kataisto, Nika Kiiskilä, Reetta Laitinen, Ville Manninen, Heta Nääs, Reine Palmqvist, Hannele Richert, Pauli Ruonala (sihteeri), Jaakko Seppänen, Arvi Tammi ja Sara Valta.

Puheenjohtajan tavoittaa osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..