1993: Riitta Uusitalo

Suomen sarjakuvaseura sanoo hatutuslausunnossaan mm. seuraavaa: "Sarjakuva ja kuvataiteet limittyvät Riitta Uusitalon töissä ilahduttavan anarkisesti. Mikki Hiiren ja Iines Ankan kaltaiset hahmot ovat kotonaan hänen suurikokoisissa maalauksissaan, mutta yhtä hyvin pikkuruiset hiusterällä piirretyt Nasu-stripit soveltuvat offset-painatteina grafiikanlehdiksi. Sarjakuvaruudut voivat hänen käsissään muuttua silkkipainotöiksi, linopiirrokset sarjakuviksi.

Palkittu on myös aktiivisesti opettanut sarjakuvan teoriaa ja käytäntöä, ja hänen sarjakuvansa toimivat havaintoesimerkkeinä lapsille suunnatussa oppikirjassa Grafiikkaopisto I.

Riitta Uusitalon sarjakuvissa perinteiset arvot heittävät kuperkeikkaa niin kuvallisella kuin kerronnallisellakin tasolla. Viiva lähtee omille teilleen ja antaa naivistisille kuville seikkailun ja jännityksen ilmettä. Lukija joutuu kohtaamaan visuaalisia yllätyksiä, jotka horjuttavat sarjakuvan raja-aitoja (...) Monipuolisella tuotannollaan Riitta Uusitalo on osoittanut, että sarjakuvan rajat ja rajattomuus ovat tekijän ja lukijan luovuudesta kiinni.