Sarjakuvaneuvos Erkki Salonen

Erkki Salonen on pitkän linjan sarjakuvamies, ensin piirtäjänä ja sittemmin sarjakuva-aktiivina. Sarjakuvapiirtäjänä Salonen on yksi veteraanejamme, joka on piirtänyt tarinoita muun muassa klassisiin Kalle Viksari -sarjakuva-albumeihin. Myöhemmin Salonen on muun muassa kirjoittanut jo hyvin varhaisessa vaiheessa artikkeleita sarjakuvista eri julkaisuihin (muun muassa MitäMissäMilloin-kirjat 1950-luvulla) ja vaikuttanut takapiruna eri tapahtumien syntyyn.

Vuonna 2001 Suomen sarjakuvaseura täytti 30 vuotta. Salonen toimi Sarjakuvaseuran perustavan kokouksen puheenjohtajana.

1970-luvulla Salonen oli Kulttuurirahaston yliasiamiehenä vaikuttamassa Jyväskylän kesässä pidettyihin, suomalaisen sarjakuvakulttuurin kannalta tärkeiden Iloisten kuvien piirtäjien päivien (1973 ja 1974) ja niiden ohessa järjestettyjen sarjakuvakurssien syntyyn.

Sarjakuvaneuvokset

Timo Ronkainen