100-VUOTIASTA SUOMALAISTA SARJAKUVAA JUHLITAAN VUONNA 2011

 

Ensimmäinen suomalainen sarjakuvakirja, Ilmari Vainion Professori Itikaisen tutkimusretki (WSOY), julkaistiin 21.11.1911. Suomalainen sarjakuva elää satavuotisjuhliensa kynnyksellä taiteellisesti monimuotoisempana kuin koskaan historiansa aikana. Juhlavuonna juhlimme koko kotimaisen sarjakuvan historiaa ja sen kaikkia muotoja sekä panostamme tulevaisuuden tekijöihin.

Juhlavuoden ohjelma koostuu näyttelyistä, julkaisuista, festivaaleista, juhlallisuuksista ja muista sarjakuvatempauksista sekä sarjakuvan kulttuuripoliittista asemaa parantavista toimenpiteistä. Tapahtumia on ympäri Suomea ja järjestäviä tahoja lukuisia. Nostamme esiin ja palkitsemme historiallisia tekijöitä, hahmoja ja julkaisuja – ennen kaikkea tuomme suomalaisen sarjakuvan historiaa ja nykypäivää suuren yleisön tietoisuuteen. Ilosanomaa viedään ulkomaillekin kansainvälisillä kirjamessuilla ja kiertonäyttelyillä.

Juhlavuosi on valtakunnallinen, näkyvyydessään monipuolinen ja monitaiteellinen. Taustaorganisaationa toimii Sarjakuvan tiedotuskeskus ry joka sijaitsee Sarjakuvakeskuksella. Toteutuksesta vastaa juhlavuoden pääsihteeri ja asiantuntijatyöryhmä.

Juhlavuoden suojelijana toimii tasavallan presidentti Tarja Halonen.

Juhlavuoden ohjelmaa päivitetään näille sivuille ja kalenteriimme. Otathan yhteyttä mikäli haluat tietoa ensi vuoden tapahtumista tai järjestät vuonna 2011 sarjakuvatapahtumia.

Laura Lyhykäinen
juhlavuoden pääsihteeri
Sarjakuvan tiedotuskeskus ry
Hämeentie 150
00560 Helsinki
Puh 050 503 4422
laura.lyhykainen @ sarjakuvaseura.fi
www.sarjakuvaseura.fi

Juhlavuoden tunnukset voit ladata täältä.

Juhlavuosi Facebookissa.