Suomen sarjakuvaseuran kirjastokokoelma ja kokoelman tietokanta

kokoelma

Suomen sarjakuvaseuralla on ainutlaatuinen kirjastokokoelma, johon on koottu tuhansia sarjakuva-aiheisia julkaisuja. Kokoelma sijoitettiin vuonna 2003 kirjastokeskus Aralikseen, Aalto-yliopiston Arabian kampuskirjaston tiloihin Helsingissä.

Kokoelma on tällä hetkellä kodittomana Aalto-yliopiston muuton vuoksi. Myös tietopalvelu on tällä hetkellä tauolla. Voit lukea tilanteesta Sarjakuvakeskuksen blogista täältä ja täältä.

Kokoelman tietokanta löytyy osoitteesta
www.sarjakuvaseura.fi/kokoelma

Suurin osa sarjakuvakustantajista lähettää vapaakappaleet seuran kokoelmiin. Myös ulkomaista materiaalia saadaan runsaasti lahjoituksina yhteistyökumppaneilta. Lisäksi tärkeä osa kokoelman kartuttamista ovat yksityiset lahjoittajat, joille sarjakuvaseura onkin kiitollinen. Lahjoittajat voivat olla varmoja lahjoitustensa päätymisestä hyvään ja arvostavaan kotiin. Tietokirjallisuutta ja tutkimuksia pyritään myös tarpeen mukaan ostamaan.

Sarjakuvaseuran kirjastokokoelmalla on kokoelmanhoidollisesti kunnianhimoinen visio - Tarkoituksena on kerätä kokoelmiin kaikki suomeksi julkaistava materiaali: pienlehdet, omakustanteet, albumit, kirjat ja tutkimusjulkaisut!