Suomen Sarjakuvaseura
Finnish Comics Society

Kutikuti: Varainkeruukampanja kotimaisen nykysarjakuvan tueksi

Kutikuti ry:n varainkeruukampanja

Nykysarjakuvayhdistys Kutikuti ry on aloittanut varainkeruukampanjan. Kampanjatuen turvin halutaan taata, että yhdistyksen laaja-alainen toiminta kotimaisen nykysarjakuvan edistämiseksi jatkuu. Yhdistys kaipaa lisätuloja yleisen inflaation, paino- ja materiaalikustannusten, postikulujen ja vuokran nousun myötä.

Tuki mahdollistaa muun muassa:

  • Kuti-lehden tekemisen ja jakelun valtakunnallisesti
  • Sarjakuva-alan kehittämisen ja monimuotoisen ammatillisen toiminnan vaalimisen
  • Erilaisia taidetapahtumia ja pienjulkaisuja

Kampanja toteutetaan Mesenaatti.me-palvelun kautta.

Kampanja-aika: 27.5.–28.6.2024
Kampanjasivu: https://mesenaatti.me/3450/

Osallistu kampanjaan ja valitse mieluinen teos, tuote tai elämys!

Lahjoitusta vastaan tukija valitsee vastikkeen, eli teoksen, tuotteen tai elämyksen. Vastikkeet ovat yhdistyksen jäsenistön tekemiä, ja niitä on kattava valikoima eri kokoisille lahjoitussummille. Valittavana on esimerkiksi ennakkotutustumiskierros Kuumat kuplat -näyttelyyn kuraattorien kanssa Kouvolassa tai kaksituntinen vierailu taiteilijapari Kaisa ja Christoffer Lekan työhuoneella Porvoossa. Kampanjan saavuttaessa minimitavoitteensa vastikkeet toimitetaan tukijoille. Jos tavoitteeseen ei päästä, kauppa purkautuu automaattisesti ja Mesenaatti.me palauttaa rahan tukijalle.

Nykysarjakuvaa edistävä Kutikuti ry täyttää 20 vuotta tulevana vuonna 2025. Tämän kunniaksi suomalainen sarjakuva valtaa museotilan tänä syksynä: laaja yhdistyksen jäsentaiteilijoita esittelevä yhteisnäyttely aukeaa sekä Kouvolan että Kuopion taidemuseoissa ja jatkuu Kuti-lehden juhlanumeroiden sivuilla. Kuluvan vuoden aikana Kutikuti on julkaissut Sarjakuvan paikka. Nykysarjakuva suomalaisen taiteen kentällä -selvityksen ja järjestänyt siihen liittyvän seminaarin. Uuden antologiasarjan ensimmäinen osa Tihku on ilmestynyt kolmella kielellä alkuvuodesta, ja yhdistys on toteuttanut kurssin sarjakuvakritiikin kirjoittamisesta.